Leefbaarheidsbudget stimuleert vrijwillige inzet

druppeltje vrijwilliger.jpg.pngMensen die een vrijwilligersactiviteit willen organiseren, kunnen hiervoor tussen 1 februari en 1 april een bijdrage tot maximaal € 5000,- aanvragen bij de gemeente Utrecht. De activiteit moet bijdragen aan de sociale samenhang en leefbaarheid, wijkoverschrijdend en vernieuwend zijn.  Ook moet er worden samengewerkt met anderen. Het totale bedrag dat voor deze bijdragen beschikbaar is, bedraagt  € 135.000,-.
Volgens wethouder welzijn Van der Sluijs draagt deze ondersteuning van vrijwilligers  bij aan versterking van de Utrechtse civil society. "De gemeente Utrecht waardeert de inzet van vrijwilligers in Utrecht. Met deze subsidie willen we hen stimuleren en ondersteunen in hun activiteiten. Daarbij richten we ons vooral op activiteiten die zorgen dat Utrechters nog meer betrokken raken bij elkaar  en hun stad."
 
Voor deze subsidie komen intiatieven in aanmerking die inzetten op bevorderen van de deskundigheid van vrijwilligers. Ook projecten die bijdragen aan meer vrijwillige inzet door jongeren, migranten en ouderen of nieuwe, eigentijdse vormen van vrijwillige inzet stimuleren, kunnen een bijdrage krijgen. Tevens zoekt de gemeente projecten waarin vrijwillige inzet door werknemers (gesteund door hun werkgever) wordt gestimuleerd. 

Voor een bijdrage aan een eenmalige initiatief dat binnen één wijk plaatsvindt, kunnen Utrechters nog altijd een financiële bijdrage aanvragen uit het Leefbaarheidsbudget via de wijkbureaus .
Kijk voor meer informatie over waar de subsidieaanvraag aan moet voldoen hier. Daar staat ook het aanvraagformulier.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten