Claudia Belderbos en andere Orcanen grote winnaars op Utrechts Sportgala

claudiabelderbos.jpg

"Sportvrouw van het stadsie!" schreef Orca- en Oranjeroeister Claudia Belderbos (bijnaam: ‘Belderbeest’) op woensdagavond 27/1 op Twitter. En zo is het maar net! 
Studentenroeivereniging Orca uit Hoograven is de grote winnaar van het jaarlijkse Utrechtse Sportgala*. De roeiers mochten woensdagavond  27/1 in de Stadschouwburg maar liefst drie prijzen in ontvangst nemen; Claudia Belderbos, Sjoerd Hamburger en Boudewijn van Opstal werden sportvrouw, -man en -coach van het jaar*. 
 
Over de uitreiking van haar prijs schreef Claudia Belderbos op haar blog: "Mijn medegenomineerden waren Eva de Goede (hockey) en Korie Homan (rolstoeltennis). De sportverkiezing voor sportvrouw van het jaar was als laatste in het programma opgenomen. Eerst werden Boudewijn (coach van het jaar) en Sjoerd (sportman van het jaar) al verkozen. Daarna moest ik aan de rijdende tafel plaats nemen, om zo het podium op te komen. Toine van Peperstraten stelde een paar vragen, waarna we op de witte stippen – badmatten- mochten gaan staan. Daar Orca al twee prijzen had, dacht ik dat mijn kans op de prijs nihil was. Toch bleek ik dus de degene die er met de titel vandoor ging. Heel gaaf!" 
 
Misschien komt Orca, waarvan de leden zich ook verdienstelijk maken met maatschappelijke projecten met kinderen in Hoograven, straks in mei ook in aanmerking voor de sociale prijs ‘Appeltje van Oranje ‘, waarvoor de club is genomineerd.
 
* De hockeydames van Kampong zijn de beste sportploeg van afgelopen jaar. Hockeyclub Fletiomare mag zich een jaar sportclub van 2009 noemen, atlete Daphne Schippers is ‘aanstormend talent’ van dat jaar en Ad de Hartog van toerfietsclub Domstad werd vrijwilliger van 2009.  (zie ook RTV Utrecht-filmpje, vanaf 7 min. 50 sec.)

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten