50-Jarige Da Costaschool Hoograven opent 28 januari het Da Costamuseum

dacostaschoolplein.jpgdacostamuseum.jpgdacostadaglogboek.jpg

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Op donderdagavond 28 januari wordt om 18.30 uur het Da Costamuseum officieel geopend. Het museum is het eindresultaat van het project ‘Wie bewaart, die heeft wat!’. Dit project wordt door alle leerlingen van de Da Costaschool Hoograven opgepakt en ingevuld. Excursies naar het Centraal museum, het Spoorwegmuseum , de Kunstuitleen , het Geldmuseum, het Catharijne Convent en het Universiteitsmuseum zorgden voor de nodige inspiratie. In drie weken tijd onderging de school een metamorfose.

U bent van harte welkom om het eindresultaat in het Da Costamuseum te bewonderen. De opening is compleet met rode loper, suppoosten, versnaperingen in het museumrestaurant en een museumwinkel . Naast de leerlingen en ouders zijn ook de buurtbewoners van harte welkom. ieren. Wilt u ook naar de opening van het Da Costamuseum? Mail dan naar dacosta.hoograven@pcou.nl onder vermelding van uw naam en ‘opening Da Costamuseum’. U ontvangt dan gratis een uitnodiging voor deze feestelijke avond.

Gegevens Da Costamuseum: Da Costaschool Hoograven| Duurstedelaan 14 | Utrecht | 030 288055 |www.dacosta-hoograven.nl 

Naast de leerlingen en ouders zijn ook de buurtbewoners van harte welkom. En dat mag iedereen weten en vieren. Wilt u ook naar de opening van het Da Costamuseum? Mail dan naar dacosta.hoograven@pcou.nl onder vermelding van uw naam en ‘opening Da Costamuseum’. U ontvangt dan gratis een uitnodiging voor deze feestelijke avond. Gegevens Da Costamuseum: Da Costaschool Hoograven| Duurstedelaan 14 | Utrecht | 030 288055 |www.dacosta-hoograven.nl | De Da Costaschool Hoograven is namelijk een buurtschool bij uitstek. En dat mag iedereen weten en v De Da Costaschool Hoograven is een gezellige school, waar ongeveer 165 kinderen op zitten. De kinderen zitten met leeftijdsgenoten in relatief kleine klassen. De school heeft een enthousiast, hecht en stabiel team. Dit team gaat voor kwaliteit en probeert met elk kind zo ver mogelijk te komen. Op elke 1e woensdagochtend van de maand vanaf 08.30 uur is er vrije inloop voor ouders van potentiële leerlingen om de school te bezichtigen en om met de schoolleidster Frederique van Bruggen te spreken. De Da Costaschool bestaat dit jaar 50 jaar! Begin juni 2010 wordt een feestweek voor ouders en kinderen georganiseerd. Op 1 september 1960 werd de “3e Da Costaschool” gestart, voor kinderen die per 1 oktober 1959 zes jaar waren. Deze kinderen gingen naar school in de Marcuskerk. In 1961 is een deel van het gebouw zoals het er nu staat opgeleverd.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten