26 Januari: buurtinformatieavond over sloop en nieuwbouw aan de zuidzijde van de ’t Goylaan

overzichtskaartplangebiedgoy.jpg

 panorama_goylaan.jpgKijkt u nog eens naar de 2e foto: over enkele maanden is deze ‘oudbouw’ verdwenen… (Links: een overzichtskaart van het sloop- en nieuwbouwterrein) 

Dinsdag 26 januari vanaf 19.30 tot 21.00 uur werd er in Wijkbureau Zuid (’t Goylaan 125, tel.: 030-286 00 00) een buurtinformatieavond gehouden over de sloop van het flatgebouw tegenover winkelcentrum Hart van Hoograven aan de zuidzijde van ’t Goylaan (75 t/m 121 III) en Hooft Graaflandstraat 94 t/m 104 III.  Tevens wordt de dependance van de Ariënschool aan de Duurstedelaan 2 gesloopt en drie garageboxen aan de Hooft Graaflandstraat 92 a-b-c.

De sloopwerkzaamheden starten 1 maart. Projectleiders van de gemeente en van Mitros geven op 26/1 tekst en uitleg en beantwoorden vragen. Bij de start van de werkzaamheden worden trillingsmeters geplaatst. De strengste norm wordt gehanteerd.

Gedurende de werkzaamheden zijn de kerk, het rouwcenrum, het gebouw van KPN, de school, de garageboxen en de huizen aan de Duurstedelaan bereikbaar vanaf de ‘t Goylaan en de Wijnesteinlaan. Men kan de buurt verlaten via de Karperstraat en de Hooft Graaflandstraat. 

Medio 2012 worden op die lokatie (die tevens aan de Hooft Graaflandstraat en de Wijnesteinlaan ligt) twee gebouwen van ‘Hart van Hoograven Zuid’ opgeleverd. Hierin komen in totaal 93 sociale huurwoningen, te verhuren door Mitros.

goylaanzuidartistimpression 1.jpggoylaanzuidartistimpression 3.jpg

De onderkant van het nieuwe gebouw tegenover de vijver (Wijnesteinlaan) is gereserveerd voor een nieuw buurthuis van Portes, dat volgens de projectleider namens de gemeente, Chris de Vet, zal voldoen aan alle eisen van de moderne tijd. Op de begane grond van het andere gebouw aan de ’t Goylaan (Hooft Graaflandstraat-zijde) komen respectievelijk nieuwe huisvesting voor het gemeentelijke wijkbureau én een Centrum voor Jeugd en Gezin.

De buurtinformatieavond (26/1) zal echter vooral gaan over de nabije toekomst: de sloopwerkzaamheden beginnen dus in maart en zullen enkele maanden, volgens de gemeente tot half mei, in beslag nemen. Op de informatieavond willen de deskundigen antwoord geven op o.a. zorgen van omwonenden over trillingen tijdens de sloop en over eventuele grondwaterproblemen. 
Na de sloop zal het gebied ettelijk maanden ‘braak’ liggen, maar dan gaat men wel (vanaf augustus) aan de slag met het ‘bouwrijp’ maken van het terrein: kabels en leidingen verleggen, stoepen, wegen en parkeerterrein opruimen, straatmeubilair (lantaarnpalen, prullenbanken e.d.) verwijderen, aanleg van nieuwe riolering en bouwwegen en het terrein op hoogte brengen. Ondertussen moet een bestemmingsplan worden gewijzigd, Mitros  het definitieve ontwerp vaststellen, een inspraakronde worden geslecht en een bouwvergunning worden verleend. Waarna men in december 2010, ijs en weder dienende,  daadwerkelijk met de nieuwbouw zal gaan starten.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten