IJsselstein steunt Vogelopvang Utrecht (Gemeente Utrecht niet)

vogelopvanguil.jpgvogelopvang22.jpg

De gemeente IJsselstein gaat de Stichting Vogelopvang Utrecht subsidie verstrekken. Goed nieuws voor de Vogelopvang, want die verkeert al enige tijd in zwaar weer. Vorig jaar heeft zij daarom alle gemeenten in de regio aangeschreven voor financiële hulp. IJsselstein heeft die nu toegezegd. Voor nog geen 10 cent per inwoner heeft de gemeente een goede regeling met de Vogelopvang getroffen en kunnen de IJsselsteiners met gevonden wilde vogels op een vertrouwd adres terecht. De Vogelopvang is heel blij met deze steun en hoopt van harte dat andere gemeenten dit goede voorbeeld zullen volgen. Alleen dan kan de Vogelopvang blijven bestaan. (De Vogelopvang komt omstreeks € 40.000 op jaarbasis tekort om (goed) te kunnen blijven draaien) 
De gemeente Nieuwegein betaalt al langer een bedragje per opgevangen vogel uit onze buurgemeente. Bodegraven, niet naast de deur, betaalt, net als IJsselstein, maar al langer, ook een minimaal bedrag per inwoner. En wat draagt de grote stad Utrecht -goed voor 60% van de aangebrachte gewonde vogels- structureel bij aan de Vogelopvang binnen de eigen gemeente? Antwoord: niets! (Zie ook het oppositionele amendement op de gemeentelijke bezuinigingen hier. Dat voorstel "We willen ze zien vliegen" is echter afgeschoten door de coalitiepartijen).
Een en ander  deed onlangs D66-lijsttrekker Gerda Oskam op de site DNU verzuchten: "Het ontwerp van het nieuwe stadslogo kostte zo’n 2 ton. Het is wellicht wrang voor de vrijwilligers van de Vogelopvang die 30.000 euro nodig hadden en niet kregen, dat voor een nieuw stadslogo een veelvoud van het bedrag is uitgegeven…" . Groen Links kwam de vrijwilligers van de Vogelopvang donderdag 19/1 als morele steun taart brengen. Heel leuk, maar ook dat is geen structurele financiële steun.

Medewerkster Astrid Kappers zegt:  “Vogels zijn gewoon een onderdeel van onze samenleving. Elk fatsoenlijk mens zal een hulpbehoevend dier ook niet laten liggen. Je bent zelfs verplicht te helpen. Maar mensen moeten met zo’n vogeltje dan wel ergens heen kunnen. Thuis helpen mag nu eenmaal niet en – belangrijker – dat loopt bijna altijd verkeerd af. Een Vogelopvang is dus broodnodig, voor iedereen. Gemeenten moeten daar dan wel iets voor regelen. Want goede zorg kost nu eenmaal geld en de vogels brengen dit zelf niet mee”, legt Astrid Kappers van de Vogelopvang uit.IJsselstein neemt deze verantwoordelijkheid voor haar burgers en de vogels nu op zich.

Hieronder kunt u nog drie filmpjes over de Vogelopvang aanklikken, waarin telkens beheerder Ilona Wooninck voorkomt. Ilona gaat met dit werk stoppen, omdat ze weer gaat studeren. De Vogelopvang zoekt daarom een nieuwe beheerder (zie hier )

Filmpjes (met de aantekening dat de opmerking in het 2e filmpje, van Amazigh.tv, dat de Vogelopvang subsidie krijgt van de gemeente dus niet klopt):
http://www.nuvideo.nl/opmerkelijk/30610/aangereden-zwaan-maakt-het-goed.html

http://www.amazightv.net/uitzending/568_vogelopvang-utrecht-weer-open.html
http://mediaplayer.rtvutrecht.nl/stream/6094c8f0.wmv

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten