Jeugdige ‘superchefs’ strijden om prijs voor het lekkerste én gezondste hapje (15 januari)

gezondgewichtj.jpg

Tijdens het (eind)feest ‘Superchefs op vrijdag 15 januari laten kinderen van basisscholen uit verschillende wijken (ook uit Hoograven) hun kookkunsten aan een professionele jury zien. Dat gaat gebeuren van 17.30 tot 19.00 uur in de aula van Nieuw Welgelegen, Grebbeberglaan 13 (Transwijk). De beste Superchefs winnen een kijkje in de keuken en een workshop bij restaurant Lokaal Negen (Trans 7). Het eindfeest vormt de afsluiting van de kookcursus Superchefs, waarbij kinderen uit groep 7 en 8 leren wat gezond eten is en hoe je gezond kunt koken.   
Welke groep maakt de gezondste, origineelste én lekkerste traktatie? Gezond (leren) eten is niet onbelangrijk als men zich bedenkt dat In Utrecht één op de vijf kinderen overgewicht heeft, waarvan vijf procent met ernstig overgewicht. 
Op het eindfeest presenteren alle kookgroepen een gezond hapje aan de jury. Ook wordt hun kennis van eten en koken getest tijdens de Superchefs Quiz. Aan de wedstrijd doen kinderen mee uit de wijken Kanaleneiland, Rivierenwijk, Lombok, Binnenstad, Hoograven, Ondiep en Overvecht. De jury bestaat uit Rinda den Besten (wethouder Volksgezondheid), Thijs Afink (kok restaurant Lokaal Negen) en Peter van den Broek (projectleider Superchefs, Voedingscentrum). 

rinda11.jpgKookcursussen
In 2009 namen elf groepen van ongeveer tien kinderen deel aan de kookcursus. In de lessen kwamen onderwerpen aan bod als de verschillende eetculturen in Nederland, leren proeven, kooktechnieken, hygiëne en veiligheid in de keuken, het lezen van etiketten en het mooi presenteren van gerechten. Bij Superchefs gaan kinderen op ontdekkingstocht naar gezonde en lekkere voeding en worden ze gestimuleerd om na te denken over wat ze eten. 
‘Superchefs’ was een initiatief van het Voedingscentrum, de wijkwelzijnsorganisaties Cumulus, Portes en Doenja Dienstverleningen en de gemeente. 

Gezond gewicht 
ISuperchefs maakt onderdeel uit van het programma Gezond Gewicht, waarbij de gemeente Utrecht samen met diverse organisaties in de stad het onderwerp gezonde voeding en bewegen onder de aandacht brengt. U bent van harte uitgenodigd om het eindfeest bij te wonen. Als u aanwezig wilt zijn, dan graag vooraf aanmelden bij de GG&GD Utrecht, 030 – 286 33 47 of 286 33 46. Ook voor meer informatie kunt u met de GG&GD  contact opnemen.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten