Hoogravens kinderkunst-talent in zicht! Expo in de bieb!

schilderijexpobieb.jpgfoto schrijven met licht 1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Tot eind januari 2010 is in Bibliotheek Hoograven , Smaragdplein 100, de tentoonstelling Talent in Zicht te zien. Deze tentoonstelling is gemaakt door basisschoolleerlingen van de Ariënsschool, de Hoge Raven , J.W. vd Meeneschool en St. Jan de Doper en bestaat uit grote schilderijen en foto’s. Die zijn onder leiding van vakdocenten UCK tot stand gekomen tijdens het programma ‘Schilderen op doek ’ en ‘Fotografie’ van het Utrechts Centrum voor de Kunsten (UCK). Door het project ‘Talent in zicht!’ etaleren de kinderkunstenaars hun talenten ook buiten school waardoor ze extra trots op zichzelf kunnen zijn. Vooral omdat dan hun ouders, opa’s en oma’s, vriendjes en vriendinnetjes en buurtbewoners deze prachtige kunstwerken kunnen bewonderen.

Schilderen op doek
Elke les werd gewerkt aan verschillende technieken. Zo zijn allerlei tinten grijs ontdekt, de grijswaarden. Ook is er een echt krabbelboekje gemaakt. De mooiste krabbel vormde de basis voor het schilderij en is met inkt op het doek gezet. De omgeving is geschilderd met alle kleuren die de leerlingen zelf gemengd hebben.

Fotografie; schrijven met licht
Tijdens de cursus fotografie leerden de kinderen van alles over fotograferen. Ze maakten zelfportretten, fotocollages en fotoverhalen. In één van de fotografielessen gingen de leerlingen ‘schrijven met licht’. De kinderen dansten en bewogen in het pikkedonker met verschillende lampjes en lichtbronnen. Met een professionele camera op statief werden de foto’s gemaakt die de lichtjes en beweging laten zien en zodoende ontstond er een echt kunstwerk.

Verlengde SchoolDag (VSD)
Utrecht kent het project Verlengde School Dag (VSD) in het basisonderwijs.
Dit project richt zich op de kinderen die niet zoveel kans krijgen om mee te doen aan allerlei soorten vrijetijdsbesteding. In naschoolse tijd, bij voorkeur op school worden door vakdocenten o.a. van het UCK aantrekkelijke en leerzame programma’s aangeboden. Een aantal producten die ontstaan in de Verlengde School Dag kunnen prima tentoongesteld worden zoals schilderijen, foto’s en collages. Daarom hebben het UCK en Bibliotheek Utrecht het project Talent in Zicht bedacht waarbij kunstwerken van kinderen worden geëxposeerd in de wijkbibliotheek.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten