Politie pakt pingeld-straatrover na achtervolging door getuigen

pinautomaat2.jpg

Na een achtervolging door meerdere getuigen van een straatroof op Zevenwouden (winkelcentrum Lunetten) heeft de politie zaterdagmiddag (9/1) de 31-jarige dader/verdachte (een Utrechter) in de kraag kunnen vatten. Rond 14.10 uur kreeg de politie een melding dat een iemand beroofd werd bij een pinautomaat op Zevenwouden. Het slachtoffer werd net na het pinnen door een man bij de automaat weggeduwd. De politie onderzoekt of de aangehouden verdachte ook verantwoordelijk is voor de andere straatroven in de omgeving van de Zevenwouden van de afgelopen weken.
Op de Zevenwouden vond woensdagavond 30/12, ongeveer 18.00 uur, ook een ‘pin-beroving’ plaats. Een man (62) stond toen te pinnen en op het moment dat hij zijn geld wilde pakken, stond er plotseling een andere man naast hem, die het geld greep en ermee vandoor ging.
Het is helaas (ook) een terechte angst om het eng te vinden ’s avonds alleen op een verlaten Smaragdplein geld te pinnen..  Want zondagavond 27/12 werd omstreeks 21.35 uur een 22-jarige vrouw uit Utrecht op het Smaragdplein beroofd van haar geld, dat ze net gepind had. Op het moment dat het geld uit de automaat kwam, dook er plotseling een man op en griste het geld weg, nog voordat de vrouw het kon pakken. Deze verdachte rover rende na de beroving weg in de richting van de Hoogravenseweg. (Vanwege al deze berovingen is de politie op zoek naar getuigen. Het signalement van de verdachte van de roof op het Smaragdplein is: man getinte huidskleur, 1.60 – 1.70 mtr. lang, normaal postuur en tussen de 16 en 20 jaar oud. Hij was gekleed in donkere kleding en droeg een donkere muts. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district stad Utrecht, tel.: 0900 – 88 44)

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten