Tjerk laat zich graag aan de trekhaak slaan

tjerkriddereriba.jpgbenzinepompbriljantlaan.jpg

“Een mobiele invasie op het Domplein; de VIPbus blikt ‘verse voornemens’ in, ‘Hollandse pot’ en glühwein vanuit de andere caravan terwijl ‘mijn’ caravan klaar staat voor vertrek. Vuurpotten op het plein zorgen voor warmte in het winterse zonlicht op de 3e dag van het jaar 2010. Uitgezwaaid door een enthousiaste menigte rijden burgemeester Aleid Wolfsen en ik  rond 15.40 uur het Domplein af. In de dienstauto van ’stadswerken’ hebben we een gesprek over de ziel van Utrecht”.
Aldus begon muzikant/kunstenaar Tjerk Ridder (op 3/1/2010) zijn reisverslag over zijn lift-avonturen met zijn caravan.

tjerkr_burgem.jpgtjerkridderaleid.jpgWat wil Tjerk Ridder?  Liftend, uitgerust met gitaar, teckel en caravan, maar dus zónder auto, naar diverse culturele hoofdsteden van Europa reizen. Om zijn reisdoelen te bereiken is hij dus afhankelijk van mensen die hem en zijn caravan voort willen trekken. Vandaar dat dit ludieke project ‘Trekhaak gezocht’ heet. Het is allemaal te volgen op zijn site en op Twitter. (Tjerk was/is ook betrokken bij het project ‘VIPbus‘, van Dennis Nolte, waarover wij eerder hier berichtten.)

Met de foto’s bovenin is iets aan de hand: linksboven ziet u Tjerk ‘Trekhaak’ Ridder, in warmere tijden, voor het Tamoil-bezinepompstation aan de Briljantlaan, hoek Rotsoord (zie ook middelste foto.) Maar er staat links (en ook rechts, waar het benzinepompstation op de caravan is afgebeeld) géén ‘Tamoil’ op, maar ‘Eriba’. Dat heeft de liftende muzikant ongetwijfeld zo laten ‘photoshoppen’ om zijn sponsor en caravan-leverancier Eriba  te plezieren. Maar wat zal meneer Tamoil daar van vinden?

 

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten