Rotsoord Gameoord: spel gelanceerd tijdens ‘Nieuwjaarsduik’

rotsoordgame.jpgnjdgameoord.jpgStudenten van de Hogeschool van de Kunsten ontwikkelen op uitnodiging van Stichting Rotsoord Nu  een nieuwe urban game . Een prototype van dit spel werd gelanceerd tijdens de Nieuwjaarsduik 2010. Het spel neemt je mee in een reis door de tijd en wijst je fysiek en op internet de weg naar een visie op ‘jouw’ toekomstige Rotsoord.
Als je het proces van de ontwikkeling wilt volgen, kijk dan op: http://rotsoord.ning.com/.  
Spelers komen via de historische figuur Abraham Keer in aanraking met een spectaculaire probleemstelling: na een mislukt experiment is Rotsoord verscheurd door "tijdsverstoringen". Met de hulp van een programma op hun telefoon kunnen spelers op locatie onderzoek doen naar deze verstoringen, en afreizen naar verschillende tijdlagen om het probleem op te lossen. De consequenties van keuzes die hierbij gemaakt worden stellen de speler in staat om vervolgens zelf te bepalen hoe het Rotsoord van de toekomst eruit gaat zien.

De echte Abraham Keer (gestorven in 1804), eigenaar van pannenbakkerij de Heul, had een, voor zijn tijd, bijzondere hobby. In 1783 maakte hij een heuse ballonvaart. De eerste vlucht werd geen succes, op een hoogte van 100 meter vloog zijn ‘papieren’ ballon in de brand…

 

rotsoordgameoord_applicatie_goed.jpg

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten