‘Nieuwjaarsduik’ op Rotsoord was koud én warm, maar toch ‘cool’

nieuwjaarsduikflyer.jpgnjd_5fotos.jpgZoals elk jaar organiseerde de gemeente Utrecht op de eerste zondag van de maand (3/1) op talrijke lokaties, binnen en buiten, een (culturele) ‘Nieuwjaarsduik’ in de stad. Ook in onze wijk, in het ‘gebied’ Rotsoord, met als middelpunt de kinderboerderij, waren er diverse optredens en activiteiten om aan mee te doen. De Toonkamer (Rotsoord 3) had een eigen programma, met toneel en rondleidingen, verzorgd.
Eén programmaonderdeel, de presentatie van een nieuwe game, werd vanwege de kou vanuit de Watertoren verplaatst naar het Nivon-gebouw (de benodigde computers hadden het ook koud). Waarna enthousiaste jongeren het spel ouderwets met pen en papier gingen spelen. Op de Dierenweide deed men dan weer aan oud-Hollandsche volksspelletjes.
De vrieskou speelde ook parten bij een behendigheidsspel in de boomgaard, maar van het bewegen werd men weer iets warmer. Gelukkig werd er ook koek & zopie verstrekt (kikkererwtensoep, warme wijn en chocolademelk). Warm was het ook bij de workshop GPS en Geocache in het knusse clubhuis van de Harley Davidson Club Utreg (Rotsoord 7). Maar de deelnemers ‘moesten’ daarna met hun verworven kennis de kou in om het geocache-spel te spelen. Onderwijl waren er uiteenlopende optredens in het Nivongebouw (Rotsoord 20). (Klik op ‘Lees meer’ om te zien wat het programma was.)
Op het plaatje, met vijf foto’s van Ted van Arnhem, ziet u een impressie. Zie ook de site van organisator Rotsoord Nu

nieuwjaarsduikflyer.jpg rotsoordgameoord.jpga_harreman.jpg

 

 

 

 

 


rotsoordstraatnaambord.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwjaarsduik 2010 in het gebied Rotsoord betekende gratis toegang tot oude en nieuwe spelen, vertrouwde en hippe games
Programma:
v.a.12.00 uur: hele middag: KOEK-EN-ZOPIE nieuwe stijl op Dierenweide Nieuw Rotsoord
12.00
uur: EGGMEN: liedjes over en om te spelen; CONCERT voor de kleintjes (
http://www.eggmen.nl/)
v.a. 12.30
: OUD-HOLLANDSE SPELEN
v.a. 12.30
: Inwijding in het Afrikaanse spel KAHALA: ook nooit gesnapt hoe je het ‘boontjesspel’ speelt? Leer het nu!

12.30 uur: KUBB TOERNOOI: Vikingen speelden het al: KUBB, een cool behendigheidsspel voor iedereen. Living Story (http://www.livingstory.nl/) legt uit hoe & wat.
13.00
uur: De elektrotrashrockband THE ROUTINES  (
http://www.myspace.com/theroutinesrock) luiden de lancering in van In Rotsoord, de nieuwe HKU-game.
13.10
uur:(Reserveren*:) Presentatie van het nieuwe prototype van IN ROTSOORD, urban game, ontwikkeld door DVTG-studenten. Dit spel speel je met je mobiele telefoon. Het neemt je mee in een reis naar de tijd van de Romeinen.
14.30
uur: (Reserveren*:) WORKSHOP GPS & GEOCACHING voor het hele gezin.
15.00
uur: Start van een nieuwe GEOCACHE (modern schatzoeken met GPS), die ook zonder GPS-workshop met het hele gezin gelopen kan worden.
16.00
uur: Klezmer, Balkan- en wereldmuziek door MOESIKOS. M.m.v. Sandra Bergsma (fluit), Jet Derks (basklarinet), Annemarie Besamusca (accordeon) en Wim Verkuil (bastuba)
Verder: in De Pastoe Fabriek worden rondleidingen georganiseerd en in de Toonkamer speelt
aansluitend Theatergroep Cowboy bij Nacht een scène uit hun toneelvoorstelling GEEN FAMILIE.
Kijk op 
http://www.toonkamer.nl/actueel/toon/170/culturele-zondag-nieuwjaarsduik 
en 
http://www.cowboybijnacht.nl/etalage.html

(Voor programma elders in Utrecht: http://culturelezondagen.nl/cz/do.php?a=show_visitor_sunday&s=53 )

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten