Idealist wil kleurrijke sociale plannen in Hoograven (en Tolsteeg)

daviduij;.jpgDavid Uijl (30), marketingadviseur bij de kamer van Koophandel Utrecht en aanhanger van Youth for Christ, heeft twee buurt-gerelateerde filmpjes op You Tube gezet: een met portretjes, (van een Antilliaanse vrouw, een Marokkaanse ondernemer én van hemzelf) en een inzending voor het festival ‘Utrecht over Utrecht’ (juni 2009):  "Vergeet de crisis ".
Uijl is tevens particulier initiatiefnemer van een site, www.hoogpraten.nl, waarop inwoners van Hoograven hun goede sociale voornemens kunnen melden. "De nieuwe site roept op tot meer contact tussen de bewoners. Het meest originele voornemen wordt beloond met een dinerbon" aldus David, die Hoograven een "hele leuke wijk" noemt.

uijlansichtback.jpgDavid Uijl is sinds drie jaar woonachtig op het Smaragdhof, dat, zoals de kniesoor weet, strikt bekeken in de wijk Tolsteeg ligt. (Hoograven, tot 1954 een wijk van de gemeente Jutphaas, begint officieel ten zuiden van de Aquamarijnlaan, de voormalige Hoogravensedijk.) Maar ja, Tolsteeg wordt wordt wel vaker als onderdeel van Hoograven gezien en de bibliotheek op het Smaragdplein, waarvan de koffiehoek David Uijls favoriete hangout is (zie laatste deel van zijn filmpje, heet ook ‘Bibliotheek Hoograven‘.
Ondertussen gaat het David Uijl om puur idealisme: "Op dit moment is de sfeer in de wijk prima, maar laten we dat ook zo houden in de toekomst. Ga de uitdaging met jezelf aan om volgend jaar elke maand een andere buur uit te nodigen voor een kopje koffie, of om minstens twee keer samen met wat straatgenootjes het plantsoen te wieden, of misschien wel iets heel anders."
Een loffelijk streven? (Zie ook: www.hoogpraten.nl , www.uwman.nl en deze link)

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten