Gooi geen (oliebollen)vet door het toilet!

oliebollen.jpg

Oliebollenvet in het riool kost handenvol geld. De waterschappen roepen daarom op om het oude vet in een pak of fles te gieten en het bij het huisvuil te zetten (of weg te brengen naar een afvalscheidingstation).
Vaak wordt het vet door het riool gegooid. Als het daar afkoelt, vormt het een dikke vetlaag. Omdat de zuiveringsinstallaties daar niet tegen kunnen, lopen deze vast en dat zorgt voor een hoge kosten voor de waterschappen. Radio M-presentatrice Babette Alma had hierover op 31/12 een interview  met Ton Melgers (woordvoerder van het waterschap Vallei en Eem)

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten