Politie Utrecht opereert met camera’s tijdens jaarwisseling

politiemanmetcameraoppet.jpgPolitiemensen dienen helaas, net als trouwens ambulance-, brandweer- en ziekenhuispersoneel, beducht te zijn voor geweld tegen henzelf. Want dat is dus vaker vertoond als er drank en drugs en groepsgedrag in het spel zijn. Daarom worden politieagenten in Utrecht tijdens de jaarwisseling uitgerust met camera’s. Daarmee kunnen ze eventueel geweld tegen hen vastleggen. Dat meldt, dinsdag 29/12,  RTV Utrecht. 
Het filmen van agressie moet het makkelijker maken om de daders op te sporen en te vervolgen. Een camera kan worden vastgezet op het uniform, de pet, de helm of de politiewagen. De camera op de auto kan ook vanuit de meldkamer worden bediend, waarbij men de beelden dus  rechtstreeks kan bekijken. Behalve in Utrecht werkt ook de politie van o.a. Rotterdam en Den Haag met camera’s tussen het gelal en geknal van oud & nieuw. Met de proef wil de politie bekijken of de inzet van camera’s het werken voor agenten veiliger maakt.

Zie ook: http://mediaplayer.rtvutrecht.nl/stream/08b9648b.wmv20         
http://www.nrc.nl/binnenland/article2447698.ece/Met_Oud_en_Nieuw_meer_politie,_ook_met_camera
http://www.nrc.nl/binnenland/article2444456.ece/Bij_rellen_Oudjaar_extra_snel_voor_rechter

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten