Oliebollen van Kers (hoek Briljantlaan/Rotsoord): best lekker

hanskers.jpgMaandag 28/12, heeft verslaggever dezes nog een bepoederde krentenoliebol van Gebakkraam Kers (te vinden op de hoek van Rotsoord en Briljantlaan bij de benzinepomp) verorberd. Best lekker!
Tientallen bezoekers van het eveneens (maar toen met sneeuw) bepoederde kerstfeest op Dierenweide Nieuw Rotsoord (20/12) genoten evenzeer van de oliebollen van kraameigenaar Hans Kers. Want die gingen er toen in als glühwein. Hans, al 27 jaar met zijn kraam te vinden in onze wijk, bakte toen ijverig ruim over de honderd oliebollen extra..

Het is daarom verbazend dat de oliebollen van Kers (op 28/12) als “onvoldoende” zijn beoordeeld in de jaarlijkse ‘Nationale Oliebollentest’ van het dagblad AD/Utrechts Nieuwsblad.(AD/Amersfoortsche Courant/Haagsche Courant/enz.)

oliebollenkers.jpg

oliebollenkraam.jpg

 ‘Driekwart’ van de AD-redactie hield zich in december bezig met die oliebollentest. Hetgeen resulteerde in een ranglijst van 105 beoordeelde oliebollenverkooppunten. Hierop staan dit jaar maar twee Utrechtse oliebollenverkopers. Hollandse Gebakkraam J.Witstijn in Overvecht (23ste) scoort “ruim voldoende” en Bakkerij Olink in buurgemeente Maarssen prijkt zelfs in de top 3 (“zeer goed”). 

Dan komt Gebakkraam Kers er bekaaid van af (77ste en “onvoldoende”). Kunnen de smaakpapillen van het 11-koppige AD-consumentenpanel ook eens een keer onderzocht worden?  En Hans Kers? Die bakt gewoon voort..

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten