Hou al je vingers en ogen: voorzichtig met vuurwerk!

on2008_02.jpgTijdens de surveillance kreeg maandag (28/12) een motoragent op een onopvallende motor een melding dat een jongen met illegaal vuurwerk op de Beneluxlaan (Kanaleneiland) stond. Ter plaatse trof de agent een jongen (16) uit Utrecht aan, die een doosje met illegale vlinderbommen bij zich had. Hierop werd hij voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Een jongeman (17) uit Vlaardingen verloor zondagochtend vroeg (27/12) zijn linkerhand na het "te vroeg afgaan" van illegaal vuurwerk uit Duitsland. De door de politie verzamelde overblijfselen van de hand konden niet meer aangehecht worden. De jongen  is al het derde vuurwerkslachtoffer in Vlaardingen deze maand. Want eerder moest er in deze stad een trauma-helikopter aan te pas komen om twee kinderen van 13 en 14, één met ernstig hoofdletsel, naar het ziekenhuis te vervoeren, nadat hun zelf gefabriceerde vuurwerkbom ontplofte.

Een jochie van 14 uit Ulft (Gelderland) is dinsdag (22/12) zwaargewond naar het UMC in Utrecht gebracht na het exploderen van een zelfgeknutselde ‘pijpbom‘. Hij  moet vermoedelijk vingers gaan missen.
Eerder deze maand verloor in Meliskerke een jongen van 14 een paar vingers, nadat hij (te) veel ‘ontschuldige’ sterretjes in een aluminium pijp had gepropt en liet exploderen…
Het is (helaas?) weer de tijd van het jaar: mensen en huisdieren schrikken omdat jongeren met vuurwerk in de weer zijn. Erger is dus dat je vingers in het rond kunnen vliegen door ‘experimenteren’ met vuurwerk. 

Lees hier de waarschuwingen en maatregelen van de Gemeente Utrecht tegen vuurwerkgevaar en -overlast.
Klik hier voor enge vuurwerkberichtjes

vuurwerkongeluk.jpg

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten