Friese fado-diva Nynke Laverman had (27/12) Tivoli de H. in haar ban

nynkelaverman013.jpgFriese zangeres Nynke Laverman (29) werd bekend door haar Portugese fado’s in het Frysk. Later liet zij zich door o.m. Mexicaanse muziek inspireren. Haar optreden in Tivoli de Helling (27/12) stond in het teken van Mongoolse invloeden. Voor haar laatste cd "Nomade" heeft Nynke een maand lang bij een nomadenfamilie in Mongolië gelogeerd..
Het oeuvre van de charismatische en expressieve zangeres, die ook mooi danst, valt niet in een hokje te proppen. Ze trad op met een akoestisch én elektrisch spelende band (gitarist, bassist, drummer, keyboardspeler), maar haar bezwerende nummers, van intiem, tot heftig, zweven steeds het pop-idioom uit. Laverman plooit haar zangstem moeiteloos van laag, met een hees rafeltje, tot hoog, met hier en daar ‘vreemde’ klanken-exercities, die ze wellicht in Mongolië heeft opgedaan. Ze zong alles in het Fries, maar leidde de nummers in met korte poëtische verhaaltjes. Fraai waren de covers van "Nude" (Radiohead) en "Hallelujah" (Leonard Cohen). 

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten