Politie waarschuwt: dubbele kans op inbraak tijdens feestdagen

politie_04.jpg

Tijdens de twee kerstdagen en oudjaarsdag lopen inwoners in onze regio een verhoogd risico om slachtoffer te worden van een woninginbraak. De kans is twee keer zo groot in vergelijking met de andere weken tijdens de donkere dagen. Dit blijkt analyse van de Politie Utrecht . De politie roept inwoners op om ervoor te zorgen dat de woningen er bewoond uitzien.
 
De afgelopen jaren vonden op de decemberfeestdagen in de regio Utrecht op allerlei locaties meer woninginbraken dan normaal plaats. Op de kerstdagen bijvoorbeeld was dit vorig jaar 75 keer en het jaar ervoor zelfs 122 keer. Doordat veel mensen bij elkaar de feestdagen vieren, is het kennelijk voor inbrekers makkelijk om hun slag te slaan.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten