Geen Q-koorts-risico op Nieuw Rotsoord

wittegeit.jpg

Terwijl elders in het land honderden drachtige geiten worden ‘geruimd’ bij bedrijven waar Q-koorts is vastgesteld, is er met de witte melkgeit Sanne op Dierenweide Nieuw Rotsoord helemaal niets aan de hand. Met de bokken Gula en Simba gaat het trouwens ook prima. Toch zijn er bezoekers die vragen stellen over de Q-koorts.
 
Daarom schreef beheerder Angelique Jacobs het volgende op de website van Nieuw Rotsoord:
 "Q-koorts ? Beste bezoeker, de heersende Q-koorts vormt GEEN bedreiging voor Nieuw Rotsoord, omdat onze geiten en schapen tegen deze ziekte zijn gevaccineerd. Bovendien laten wij de dieren dit jaar als extra veiligheidsmaatregel niet dekken. Dit in verband met de draconische rijksmaatregel van het preventief ruimen van drachtige schapen en geiten. Bezoekers van de kinderboerderij lopen GEEN RISICO OP Q-KOORTS". 
 (NB: de witte geit op de foto is niet Sanne, maar is wel van het zelfde soort)  (Zie ook hier en  hier en hier)

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten