Discussie over wel/geen bussen in de sneeuw.

Dat het openbaar vervoer veel hinder ondervindt van de sneeuw is een understatement. Op het spoor blijft het een chaos en welke bussen wel of niet rijden lijkt soms een verrassing, na twee bus-arme dagen.
Terwijl het AD/Utrechts Nieuwsblad op dinsdag 22/12 zich met een grote kop iets afvroeg (“Weer geen stadsbussen?”), gingen de GVU- en Connexxion-bussen, mede dankzij de dooi, gewoon de weg op. De GVU-site meldde, vrij laat, dat de bussen met vertragingen zouden rijden en dat lijn 8, Lunetten-CS, wegens gladheid NIET over de busbaan Amethistweg (langs de Opaalweg) zou gaan. Later op de dag verklaarde een buschauffeur van lijn 8 dat ze weer gewoon over die busbaan was gereden, hoewel ze niet wist of dat officieel wel mocht van de leiding..
“Ik hoop dat de mensen een beetje begrip op kunnen brengen voor de chauffeurs want het is verdomd moeilijk om met dit glibberweer toch je werk goed en veilig te kunnen doen!!” schreef een buschauffeur dinsdag  (22/12) op de RTV Utrecht website .
Op een forum van RTV Utrecht ontwikkelde zich maandag (21/12) een heftige discussie over het uitvallen van de stadsbussen door de sneeuw-perikelen:

Klant: Het is wel duidelijk dat de privatisering van in dit geval ‘ons’ openbaar vervoer zijn sporen laat zien. In vroeger dagen (ik haal de zeer strenge winter 1962/63 aan) had het Gemeentelijk vervoersbedrijf minder goed uitgeruste bussen (geen stuur en rembekrachtiging en of verwarming in de wagens) maar…… er werd WEL gereden”.
Buschauffeur: ” Zoals ze zeggen de beste stuurlui staan aan wal !!! Luister eens beste stuurlui, als je niet weet waar je het over hebt hou dan je mond en commentaar voor je. Dat de busroute’s sneeuwvrij zijn wil niets zeggen, want voor grote delen rijden wij door woonwijken heen waar GEEN BUSBAAN is. Neem de Vultostraat in Hoograven of de Croeselaan, het is daar gewoonlijk voor bussen al smal,  maar met glad weer zoals nu, en je achterstuk gaat glijden, is er geen houden meer aan en je neemt zo een paar geparkeerde auto’s mee. Het is onverantwoord om de weg op te gaan. Wij hebben nog het verantwoordelijkheids gevoel dat je toch met passagiers te maken hebt die je veilig van A naar B wilt vervoeren.”  Enzovoorts, zie: hier (onder het nieuwsbericht)

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten