Besneeuwd kerstfeest met zang, dans & snert

(Foto’s: Suk-Min Man en Martijn Bijwaard)

Dankzij en ondanks de hevige sneeuwval was het zondag (20/12) knus toeven op het door wijkvereniging Hoogravens Belang, Nieuw Rotsoord en Milieupunt Zuid georganiseerde Dickensiaanse kerstfeest op de Dierenweide aan de Briljantlaan. De, net als andere medewerkers, in 19e eeuwse kledij gehulde glühweinmeisjes vervulden een belangrijke rol. Qua ‘koek en zopie’ waren er ook warme wafels, snert en choco.

nrkersttopmodellenwinnaars.jpg

Brendan Verbeek gaf een roofvogelshow met drie vogels, nadat hij een uur te laat kwam, hoewel hij twee uur vroeger uit Noord-Groningen was vertrokken.

Het normaal gesproken achtkoppige koor Familie van Zingen zong nu uit vier kelen “Stille Nacht” en andere liederen.

De zeer vrolijke kerstman bleef met zijn tot arrenslee omgebouwde scootmobiel in de sneeuw steken en reikte met veel bombarie prijzen uit aan de best verklede kinderen.  Jozef, Maria en de herders gingen sneeuwballen gooien, nadat ze in de ‘levende  kerststal’ enigszins verkleumden.

Op het mini-rommelmarktje waren de spullen weldra gratis en het dixielandbandje verkoos o.a. de evergreen “Jazz me blues” (Bix Beiderbecke) binnen, tussen slangen, vissen, baardagamen en kerststukjes knutselende kinderen, in te zetten. 

(Klik ook: Glühwein & gezelligheid op nogal wit kerstfeest Nieuw Rotsoord )

nrtoegiftfamilievanzingen.jpg

nrkerstbrendantoeschouwers.jpgnrkerstjopycejardavogel.jpgnrkerstingadymphmanvuur.jpgnrkerstfamilievanzingen.jpgkersthicran.jpgnrkerstingavogel.jpgnrkerstoverzichtsneeuw.jpgnrhidayetvuurdymph.jpgnrbrendanvogelmatias.jpgnr19eeeuwsemeisjes.jpgnrkerstkerstmanherderjoyce.jpgnrkerstlevkerststal.jpgnrkerstjazzbandje22.jpgnrvrolijkheidgezang.jpgnrkersthicrancute.jpgnrkerst19eeeuwsmeisjekraamsneeuw.jpgnrschapenindesneeuw.jpgnrmaagdelijkwit.jpg

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten