Roofvogelshow op Nieuw Rotsoord

valkenierkindvalleukkerst inn 2008 013.jpg

Eén van de vele belevenissen tijdens het kerstfeest op Kinderboerderij Nieuw Rotsoord (20 december vanaf 13.00 uur) is een heuse roofvogelshow door valkenier Brendan Verbeek met o.a. een valk, een arend en een Europese oehoe. 

Brendan komt uit Westernieland* een omstreeks 180 zielen tellend dorpje in het noorden van de provincie Groningen. Dit jaar was hij regionaal ‘breaking news’, toen op 16 september een drie maanden oude, nog wilde valk met touw en al uit zijn tuin ontsnapte, én toen het  beest een paar dagen later, gelokt met een dood kuikentje, uitgeput teruggevonden werd. (Twee radio-interviews met Brendan Verbeek, over de avonturen van het valkje, zijn hier en ook hier te beluisteren)

(*Westernieland is toevallig ook de plaats waar in 1944 Freek de Jonge’s wiegje stond en waarover de cabaretier een, op 6 december j.l. uitgezonden, tv-programma heeft gemaakt) 

valkeniervalkvleeskerst inn 2008 015.jpg

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten