Eerste paal ‘Vaartsche Compagnie’-gebouwen “gezakt”

heistelling.jpgMijlpaal, of liever heipaal: de symbolisch eerste paal voor de bouw van 105 appartementen in het complex ‘Vaartsche Compagnie’ aan de Onyxweg/Diamantweg bij de Oranjebrug is op donderdagmiddag 17 december in de sneeuw geslagen.
“Nou ja ‘geslagen’, we hoefden niet zo hard te heien, de paal zakte gewoon de bodem in…”, aldus een bouwvakker van Plomp Funderingstechnieken na afloop van de korte ‘plechtigheid’, terwijl hij omstreeks 15.15 uur zijn gigantische oplegger met de alweer ingeklapte hei-installatie vanuit de smalle Vaartserijnstraat rechtsaf de Diamantweg op wilde manoeuvreren. Het was een sobere ceremonie, vertelden de heren palenrammers van Plomp: “Er waren niet veel mensen bij. Één persoon kenden we niet; was dat een wethouder?”. De verslaggever wist het ook niet, want eventuele hoogwaardigheidsbekleders waren op dat tijdstip reeds vertrokken.

Eerder meldde projectontwikkelaar Kompaan dat de start van het bouwrijp maken van het voormalige schoolterrein in december zou beginnen, maar de weersomstandigheden en de kerstvakantie zou dat plan enigszins kunnen vertragen. Desalniettemin verwacht Andrea de Vries, communicatiemanager van Kompaan Vastgoed , dat de bouw van het appartementencomplex in maart of april 2010 metterdaad gaat beginnen. Volgens mensen in de buurt moest de eerste paal persé nog in 2009 geslagen worden. Anders zou de beloofde gemeentelijke subsidie van € 525.000 in het kader van de ‘Tijdelijke Stimuleringsregeling Woningbouwprojecten 2009’ niet uitgekeerd mogen worden.

Zie ook: dit bericht.

vaartschecompagniebouwterreinonyxweg.jpg

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten