20 december: Dickensiaans Kerstspektakel op Nieuw Rotsoord

christmas-carol-a.jpgnrdickensiaansefiguren2nr.jpgIt’s almost Christmas Time!
Net als voorgaande jaren wordt Dierenweide Nieuw Rotsoord (Briljantlaan 101) weer in Charles Dickens-kerstsferen gedompeld (op 20 december vanaf 13.00 uur). Met alles wat daar bij hoort: handgeschilderde decors, gepofte kastanjes, glühwein, warme wafels, dito erwtensoep, chocolademelk ,dixieland, kerstversiering, koorzang, lampjes, gezelligheid, kaarsen en kerststukjes maken, rommelmarktje, een lekker houtvuurtje om je aan te warmen, enzovoorts.
Dit jaar wordt deze wijktraditie in samenwerking met Wijk- en Oranjevereniging Hoogravens Belang georganiseerd. Dat betekent nog meer spektakel, voor zover dat woord bij de vredige kerstambiance past; met een echte Kerstman, een optocht vanaf de Oranjebrug,  een levende Kerststal, met of zonder os en ezel, en een valkenier, die een valk en andere roofvogels ‘kunstjes’ laat doen. 

Koor Familie van Zingen zingt op 20 december op kerstfeest Nieuw Rotsoordnr19eeeuwsemeisjesnr.jpgnrkerststukjesmakennr.jpg

De muzikale omlijsting wordt verzorgd door een Utrechts dixielandensemble dat o.a. "Jazz Me Blues" (bekend van Bix Beiderbecke) kan spelen en het stemmige acht-koppige koor Familie van Zingen, dat gespecialiseerd is in madrigalen en volksliedjes uit verschillende eeuwen, maar ongetwijfeld ook kerstliederen op het repertoire heeft staan.

Charles Dickens schreef het boek  ‘A Christmas Carol’ (met de vrek Scrooge) in 1843, in een tijd dat de tradities van kerstmis verwaterden. Dickens geheide bestseller gaf het vieren van kerstmis een nieuwe impuls, die tot vandaag de dag effect heeft. Zie Nieuw Rotsoord anno 2009, waar de medewerkers op 20  december in de Engelse mode van midden 19e eeuw rondlopen.. 
Om alvast een beetje in de sfeer te komen ziet u hierbij een paar foto’s van het kerstfeest op Nieuw Rotsoord in 2008, gemaakt door o.a. Sukmin Man.
Zie ook:

 

 

 

 

 

 

 

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten