Ellen Deckwitz ‘slampioene’ NK Poetry Slam in Tivoli de Helling

ellendeckwitz.jpgEllen Deckwitz (27) uit Utrecht heeft zaterdagavond 12 december het NK Poetry Slam 2009 gewonnen in Tivoli de Helling. Voor de achtse keer streden er dit keer elf dichters in de finale om de landstitel. De jury, onder voorzitterschap van Jules Deelder, deelde negens uit voor haar optreden. Jurylid Jacques Klöters zei: ,,Ze trekt ons met haar gedichten naar zich toe. Dat is een geweldig sterke troef.’ 

Ellen Deckwitz won de landstitel ‘Slampion 2009′ en de wisseltrofee ‘De Gouden Vink’, dit jaar voor het eerst vernoemd naar de in juli overleden dichter, en poetry slammer avant la lettre, Simon Vinkenoog. Zijn weduwe Edith Ringnalda reikte de prijs uit. Ook won Deckwitz 1000 euro. ‘Een astronomisch bedrag in de kunstwereld’, aldus een woordvoerder. 

Stadsdichter Ingmar Heytze oordeelde: "Ellen Deckwitz, een van de leden van het Utrechts Dichtersgilde, is overtuigend kampioen geworden. Mooie avond, geweldige deelnemers, een mooie finale en, voor zover ik het kan overzien, een terechte winnaar. Hoera!"

ellendeckwitztivoli.jpg
Poetry Slam is een wedstrijd voor dichters waarin zowel de tekst als de voordracht worden beoordeeld. De de landelijke finalisten gingen elkaar met woorden te lijf op het podium van Tivoli.
In de finale van de dichters-podiumstrijd sloegen Ellen Deckwitz en Peter M. van der Linden elkander met poëzie om de oren.  Zowel bij het publiek, blijkens een applaus-decibelmeting, als bij de jury was Deckwitz overduidelijk favoriet. 
Ellen Deckwitz kwalificeerde zich met de winst in vier voorrondes. Ze publiceerde in diverse tijdschriften en bloemlezingen en werkt op dit moment aan haar debuutroman. In mei vertegenwoordigt ze Nederland tijdens het World Slampionship in Parijs. 

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten