Vijf jaar Internationaal Koken in Buurthuis De Tol

internationaalkoken.jpgOp 17 december a.s. is het precies vijf jaar geleden (2004) dat de buurtkeuken officieel is geopend en in gebruik genomen. 
"Internationaal koken" is ontstaan als een buurtinitiatief onder de vlag van "Hoograven Aan Zet". (Dat was een programma dat voortkwam uit het grotesteden-beleid van het ministerie van Binnenlandse Zaken dat, van van 2001 tot en met 2004, allerlei projecten in wijken van dertig grote steden ondersteunde om de sociale cohesie in de wijk te verbeteren. Ook de krant en website ‘Aanzet’ komt hieruit voort.)

Internationaal Koken in De Tol is geboren uit een wens van verschillende Hoogravenaren om via een gezamelijke interesse in lekker eten koken meer contact te krijgen met elkaar.  Buurtbewoners met verschillende achtergronden koken samen recepten uit verschillende landen. "Degene die de avond organiseert verzorgt de recepten en doet de boodschappen. Samen gaan we aan de slag om er wat lekkers van te maken. Na het koken gaan we gezamenlijk aan tafel om te smullen en bij te praten. De kosten van de boodschappen worden gedeeld met elkaar", aldus de initiatiefnemers Ruud Verkerk en Hanneke Biegstraaten.

internatonaalkoken2.jpgVind je het leuk om samen met buurtgenoten te koken en te eten? Dan is de kookclub ´Internationaal koken´ misschien wat voor jou! Koken doen we elke  1e en 3e maandag van de maand in een professionele keuken in buurthuis De Tol, Jan van Arkelstraat 55. Het is gezellig, je leert je buurtgenoten kennen en er worden heerlijke gerechten gemaakt. Heb je interesse of wil je een keer ´proefkoken´? Stuur dan een mail naar:  r.verkerk@planet.nl of h.doom@12move.nl  en je ontvangt een uitnodiging voor de eerstvolgende keer.

Zie ook een bericht uit 2006: http://aanzetnet.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=17&Itemid=62

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten