Huurkerstbomen zaterdag 19 december ophalen bij Milieupunt (Zuid)

kerstboombakfiets.jpgAlweer voor de dertiende keer, kunt u ook dit jaar, bij het Milieupunt Zuid, locatie: Dierenweide Nieuw Rotsoord, kerstbomen huren*, die na een week of drie weer worden terug geplant bij de kweker. (*Dat kan overigens ook bij de drie andere Utrechtse Milieupunten.) De besteltermijn is inmiddels verstreken. Vergeet u niet om a.s. zatedag 19 december uw huurboom op te halen (van 10.00 tot 14.00 op Nieuw Rotsoord, Briljantlaan 101)?

Ook vaste prik: op het Smaragdplein zit sinds 6 december weer de kertsbomenverkoper die ’s nachts in een kleine caravan tussen zijn koopwaar slaapt.

Het leuke en milieuvriendelijke van de huurkerstbomen van de Milieupunten is is dat de overlevingskans van zo’n boom 90% is en dat men in theorie twee jaar later, na een rustperiode voor de boom van één jaar, weer dezelfde boom terug zou kunnen huren. 
Overigens zijn de Milieupunten gedwongen hun deuren te sluiten omdat de gemeentelijke subsidie per 2010 is ingetrokken. Noordoost sluit al per 1 januari haar deuren, Overvecht en Oost volgen waarschijnlijk niet lang daarna. Milieupunt Zuid blijft nog een paar maanden langer aictief op Nieuw Rotsoord: waarschijnlijk tot 1 april 2010.
Het is dus nog de vraag of het kerstbomenproject in 2010 nog bestaat..
Maar eerst  dus nog Kerstmis 2009!
Milieupunt Zuid heeft 250 bomen in voorraad en de andere twee locaties nog eens 800. Het huren kost € 17 (U-pas: € 5 met inlevering coupon). Bestellen kan tot en met maandag 14 december. Ophalen: zaterdag 19 december van 10.00 tot 14.00 op Nieuw Rotsoord.
Op de site van de Milieupunten vindt u nog veel meer informatie hierover: http://www.milieupuntenutrecht.nl/index.html

Zie ook: http://aanzetnet.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=156&Itemid=44

http://aanzetnet.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=176&Itemid=44

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten