College B&W presenteert op 3 december een plan voor een tramlijn in onze wijk

weensetram.jpgOp een raadsinformatieavond in het stadhuis op donderdag 3 december (vanaf 19.30 uur) presenteren het College van Burgemeester en Wethouders en het Bestuur Regio Utrecht (BRU) o.a. plannen voor een toekomstig regionaal tramnetwerk aan de raad. Op deze bijeenkomst kunnen burgers, die zich bij de griffie hebben gemeld,  meepraten. 

Ook de wijk Tolsteeg zou in ieder geval één tramhalte krijgen. Namelijk op het toekomstige (tevens trein-) Station Vaartsche Rijn (2015) aan de Baden Powellweg. Daar vandaan kan men dan straks trammen richting CS of naar de haltes Koningsweg, Stadion Galgenwaard en verder naar de Uithof en wellicht ooit naar Zeist.

Op 3 december zal het ook over vier andere tramlijnen gaan: naast de bestaande lijn naar IJsselstein/Nieuwegein, de tramtracés richting Overvecht/Zuilen, Papendorp/Leidsche Rijn en door de Utrechtse binnenstad.

tramconnexxion.jpgDe ambitieuze toekomstplannen behelsen, naast busbanen, metro-achtige stoptreinen enz., een tramnetwerk van ongeveer 70 km in 2025 dat zich eventeel kan gaan uitstrekken naar Houten, Zeist, Bilthoven, Zuilen, Overvecht en Leidsche Rijn.
Utrecht zou dan 330.000 inwoners hebben (nu 300.000) en de stedelijke agglomeratie 700.000 inwoners (nu 650.000.)

Deze plannen staan in het 22 pagina’s tellende rapport  ‘Toekomstbeeld OV. Rail als drager van het OV systeem’ dat te lezen is via deze link: http://www.utrecht.nl/images/Gemeenteraad/pdfs/Voorstel%20DB%20BRU%20Tramnetwerk.pdf

Zie ook: http://www.utrecht.nl/smartsite.dws?id=269659
http://nl.wikipedia.org/wiki/Om_de_Zuid
http://www.verkeersnet.nl/2475/tramnetwerk-voor-regio-utrecht-nodig/

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten