Onnodig negatieve ondertoon over project ‘Hoograven invites you’ ?

pieterhooijmeijer.jpg 

Twee inwoners van Hoograven, de interieur-architecten Marieke Jacobs en Polle Koks, zijn het niet eens met de strekking en toon van een artikel in de papieren editie van Wijkkrant Aanzet (35) over het ‘social urban design’-project ‘Hoograven invites you!’ en de expositie daarvan in de Pastoe-fabriek. (Zie: http://aanzetnet.nl/content/pdf/aanzet35.pdf)
Omdat Aanzet een wijkkrant is voor en door bewoners plaatsen we de mail van Jacobs en Koks hieronder integraal:

“Ten eerste vinden wij het goed en leuk dat deze wijkkrant er is en ons op de hoogte houdt van projecten en activiteiten in de wijk. Dit bevordert de betrokkenheid van bewoners, zoals het project “Hoograven invites you” dat ook doet. 
In het artikel “Ruige design ideeën voor Hoograven ooit realiteit?” in Aanzet, nummer 35, wordt dit echter met een onnodig negatieve ondertoon beschreven. 

Wij zijn inwoners van de wijk Hoograven en zijn uiteraard naar deze interessante expositie geweest. 
Het project is bedoeld als een denk-tank of ideeënbus door professionele architecten, stedenbouwkundigen, (sociaal) geografische deskundigen, studenten uit deze vakgebieden en wijkbewoners. Wij vinden het een eer dat deze mensen hun visie hebben gegeven op de wijk Hoograven. Het moet gezien worden als platform voor discussie en ideeën, en niet als definitieve uitvoerbare plannen voor de wijk. Prachtig initiatief toch? 
Het project gaat heel erg om de sociale aspecten en juist een keer niet om het grote geld van ontwikkelaars. Wij vragen ons af of de schrijver van het artikel de film wel heeft bekeken, want daarin komt erg naar voren hoe veel er met wijkbewoners is gesproken over aandachtspunten, problemen en oplossingen.
Kortom, wij vinden dat de schrijver dit mooie en interessante project onterecht in een negatief daglicht plaatst. 
Met vriendelijke groet,
Marieke Jacobs & Polle Koks” 

Fragmenten uit de documentaire ‘Hoograven invites you’ van Rob Schröder zijn hier te vinden:
http://www.zideo.nl/index.php?option=com_youtube&tag=hoograven&tubeid=w8MrgU0K3hU&feature=youtube_gdata&zideo=6b773d3d

Zie ook:
http://aanzetnet.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=188&Itemid=62
http://aanzetnet.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=164&Itemid=62

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten