Vanaf 23 nov.: afsluiting Zuiderbrug (’t Goylaan/Socrateslaan)

zuiderbrugvanuit_goylaan.jpg

Twee beweegbare bruggen in onze wijk krijgen binnenkort een onderhoudsbeurt. Maandag 23 november beginnen de werkzaamheden aan de Zuiderbrug en half januari 2010 is de Vondelbrug aan de beurt.

Dit heeft tot gevolg dat de Zuiderbrug (’t Goylaan-Socrateslaan) van 23 november tot 14 december voor alle verkeer gesloten is en de Vondelbrug (Vondellaan) van 18 januari tot en met 5 februari 2010 én (vanwege schilderwerk) van 15 tot en met 19 maart idem.

Bij de bruggen worden de elektrische installaties, het wegdek, de ballastkisten en de basculekelders aangepakt en geschilderd. Beide bruggen zijn rond de vijftig jaar oud en aan groot onderhoud toe. Tijdens de werkzaamheden zijn de bruggen afgesloten voor alle verkeer en geldt er een scheepvaartstremming.

Zuiderbrug

Bij de Zuiderbrug over de Vaartsche Rijn  wordt de ballastkist en de basculekelder geschilderd en krijgen de leuningen een verfbeurt. Daarvoor is de brug van 23 november tot 14 december afgesloten voor alle verkeer. Deze werkzaamheden worden gelijktijdig uitgevoerd met de asfalteringswerkzaamheden van de Socrateslaan om de overlast voor de omgeving zoveel mogelijk te beperken. In maart krijgt de Zuiderbrug een nieuwe elektrische installatie. Dat betekent dat er dan in de avond en nacht enkele tests worden uitgevoerd waarbij de brug open moet.

Vondelbrug

Bij de Vondelbrug wordt de elektrische installatie voor de bediening van de brug gereviseerd. Ook krijgt de brug een nieuw brugdek en een schilderbeurt. Het oude brugdek wordt van de ballastkist (contragewicht) losgesneden waarna het nieuwe brugdek in delen wordt geplaatst. De brugdekken worden via het water aangevoerd.  De Vondelbrug is van 18 januari tot en met 5 februari 2010 afgesloten voor alle verkeer. Voor het schilderen van de ballastkist in de basculekelder moet de Vondelbrug van 15 tot en met 19 maart 2010 nog enkele dagen open staan. Zo is de ballastkist voor de schilders overal goed bereikbaar.  Dan is de brug afgesloten voor alle verkeer.

Zie ook: http://www.utrecht.nl/smartsite.dws?id=12564&persberichtID=321920&type=pers

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten