Gemeente koopt watertoren & legt wandelpad aan langs Vaartse Rijnoever

watertorenregenboog.jpg

De gemeente koopt de wellicht meest markante blikvanger van de buurt: de watertoren aan het Heuveloord en is tevens van plan een voetpad aan te leggen aan de Vaartsche Rijnoever (aan de Jutfaseweg-kant.) Zo is dinsdag 17 november bekend gemaakt in een toelichting op besluiten van het college van B&W. Het valt hierbij op dat de naam ‘Rotsoord’ steeds meer gebruikt wordt voor een gebied rond de gelijknamige straat, waarop allerlei plannen worden losgelaten. De gemeente wil dat ‘gebied’ herontwikkelen en "promoten"

 

rotsoordstraatnaambord.jpgIn de toelichting op het besluit van B&W heet het:
"Het college wil de herontwikkeling van het gebied Rotsoord stimuleren en stelt hiervoor € 1.350.000 beschikbaar uit ISV2, het Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing 2005 – 2009.
Voor de herontwikkeling wordt de watertoren, het meest aansprekende monument uit het gebied, gekocht en geschikt gemaakt voor hergebruik. Ook komt er een voetpad langs de Jutfaseweg, aan de Vaartsche Rijnoever. Het overige budget wordt ingezet voor promotie en stimulering van de herontwikkeling van het gebied.
Rotsoord is het laatste historische industriegebiedje vlakbij het centrum. De lange geschiedenis van bedrijvigheid begint in de middeleeuwen en loopt door tot op de dag van vandaag. Deze investering is de start van een ontwikkeling om Rotsoord om te vormen tot een gebied waar creatieve bedrijvigheid, wonen en culturele instellingen een levendige mix vormen. Het hergebruik van het aanwezige industriële erfgoed is hiervoor de basis en een aantal industriële gebouwen is om die reden in 2007 op de gemeentelijke monumentenlijst geplaatst".

Zie ook:
http://www.utrecht.nl/smartsite.dws?id=257045
http://www.vaartindevaartserijn.nl/vaartserijn/impressie.htm

 

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten