Tast toe in Pastoe: digitaal onthaal, game art & Bratwurst

bratwurst.jpgMeubelfabriek Pastoe (Rotsoord 3)  wil het het kloppend creatieve en economische hart van Hoograven zijn  Maar dat niet alleen: Pastoe heeft, net als zijn showroom Dutch Design Center (Toonkamer) een vooraanstaande naam in de internationale vormgevings – en meubelwereld.
Tijdens ‘Kultursontag’ Niemandsland, zondag 8 november van 12.00 uur tot 19.00 uur, kun je een kijkje in de keuken krijgen via een afwisselend programma in het hele pand. Verbindende factor is design, in allerlei soorten en maten.
Programm:
12.00-19.00 Game Art en Algoritmen nieuwe media/beeldende kunst – CEES BRAAKMANZAAL; 12.00-19.00 Expo: Hoograven Invites You! – ZAGERIJ; 17.00-21.00 Biergarten: worst, bier en voetbal – KETELHUIS

pastoedark.jpgamaze_interact_web.jpgHet Utrechtse nieuwe-mediaplatform Born Digital stelt de Cees Braakmanzaal in het teken van interactieve installaties, die de niemandslanden tussen kunst en gaming (Game Art) en muziek, tijd en technologie (algoritmen) opzoeken.
In de Zagerij presenteert de social design biennale Utrecht Manifest de uitkomsten van het onderzoeksproject Hoograven Invites You!.
Worst, bier en voetbal: echte Duitse traditie is er ook in Zone Ost. De Biergarten-tafels staan uitgeklapt, Studio Sport komt op een presenteerblaadje bij de Kartoffelsalat. En zeg zelf: is een potje Cold War Ping Pong te versmaden?

12.00-19.00 uur: BORN DIGITAL: GAME ART & ALGORITMES
Interactieve installaties in Pastoe Fabriek
A MAZE & Shintaro Miyazaki
Hoezo zouden computergames en kunst andere werelden moeten zijn? Waarom zou er geen energieke samensmelting kunnen zijn, Game Art? Met die visie heeft het Berlijnse A MAZE een gerenommeerde naam opgebouwd in de internationale media-wereld. Enkele installaties tijdens dit Born Digital-programma laten zien waarom.
En anders is er wel het werk van Japanse Berlijner Shintaro Miyazaki, die niet alleen zijn eigen kunst & design “Institute of Algorhythmics” heeft opgericht, maar in zijn eigen werk de niemandslanden tussen muziek, tijd en technologie opzoekt. Net als muziek is onze digitale cultuur namelijk opgebouwd in tijd en ritme. Wie kortom genoeg wetenschappelijke moeite doet, kan ook onzichtbare electronische of electromagnetische signalen hoorbaar krijgen. Dus weet wat je te doen staat. En pas op voor interactiviteit!
www.algorhythmics.net/en/?p=180
 
 
17:00-21:00 uur: BIERGARTEN MIT KICKER & KARTOFFELSALAT
Worst, bier en voetbal: Duitse traditie!
We horen je het al denken: ‘Leuk en aardig al die culturele uitspattingen, maar waar ik terecht voor échte Duitse traditie?’ Antwoord: In de Pastoe fabriek! Alwaar de Biergarten-tafels voor je staan uitgeklapt. Waar de tap rijkelijk gevuld zal zijn. Waar de worsten voor het oprapen liggen. Waar de tafelvoetbaltafel zich vast heeft warmgedraaid voor jouw potje ‘Kicker’. En waar je je ondertussen niet eens naar huis hoeft te spoeden om Studio Sport mee te pikken. Want ook dat krijg je, met dank aan Born Digital, op een presenteerblaadje bij je Kartoffelsalat aangeboden. Dan rest slechts de vraag: wie kan na afloop een potje Cold War Ping Pong weerstaan? En je weet: de vraag stellen, is hem beantwoorden.
Toegang gratis.
www.mijnreceptenboek.nl/recept/hoofdgerechten/aardappelgerechten/kartoffelsalat-duitse-aardap
 

 

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten