ZONE (0)30: foto’ s uit de ’t Goylaan en de Utrechter Strasse.. (Hoograven/Wedding)

utrechterstrasse.gifTwee fotografen, twee steden, twee straten en het gemeenschappelijke kengetal 030. Fotografen Sahar Roumiz en Rogier Alleblas gingen op zoek naar de verhalen van de bewoners van ’t Goylaan in de Utrechtse wijk Hoograven en de Utrechter Strasse in de Berlijnse wijk Wedding.

Wie zijn zij? Waar komen zij vandaan? Was vroeger alles beter? Wat weten zij nog van de val van de Berlijnse Muur? Wat hebben zij gemeen met elkaar? Zone (0)30 geeft een beeld van inwoners van twee Europese steden. Een verzameling portretten van mensen met verschillende achtergronden, maar met vergelijkbare verhalen, verlangens en dromen.

Expo (opening op 8 november in een voormalige rijwielhandel aan ’t Goylaan 75) en daarna in etalages van verlaten winkels (eveneens aan t Goylaan.)

imansaharroumiz-03-9-luik-imam.jpgfotoportretsaharroumiz12_mg_2917.jpgZONE (0)30 wordt op zondag 8 november feestelijk gepresenteerd in het oude pand van fietsenwinkel Ekeris aan ’t Goylaan 75 in Utrecht. U bent van harte uitgenodigd om de foto’s te komen bekijken! Tussen 14.00 uur en 18.00 uur is er van alles te zien. Er zijn ook hapjes en drankjes. De boekpresentatie van Zone (0)30 vindt plaats om 14.30 uur.
Daarna zijn de foto’s nog tot en met 13 december 2009 te zien in de etalages van leegstaande winkelpanden en nieuwe winkels aan ’t Goylaan.

De video-installatie ‘WHERE ARE YOU?’ van Eddy Kaijser laat in twee 40 minuten durende opnames de overeenkomsten en verschillen van het straatleven in ’t Goylaan in Utrecht en in de Utrechter Strasse in Berlijn zien.

Zone(0)30 is onderdeel van het programma Kunst in mijn Buurt van de Vrede van Utrecht en wordt georganiseerd naar aanleiding van de Culturele Zondag Niemandsland die op 7 en 8 november in Utrecht plaatsvindt naar aanleiding van het 20-jarig jubileum van de val van de Berlijnse Muur. 

Zie ook:
http://saharroumiz.com/
http://www.rogieralleblas.nl/
http://www.ideddy.com/nl/index.php
http://www.happymess.nl/zone030.htm
http://www.culturelezondagen.nl/cz/do.php?a=show_visitor_sunday&s=51

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten