Wandel mee op uw pc door virtueel Rotsoord e.o.

berlin_wall_americansector.jpgvirtueelutrecht.jpgSinds 6 oktober kan het! In een tekenfilm op uw computer, waarin u uw eigen poppetje bedient, virtueel naar de (benzine)pomp lopen! Met de benenwagen rechtsaf slaan en dan naar de Watertoren gaan. Eerder linksaf buigen en langs Pastoefabriek wandelen kan ook. Kijk uit voor toeterende autootjes! Het hele gebied tussen Vondellaan, Helling, Briljantlaan, Rotsoord en Diamantweg ligt aan uw voeten. Virtueel dan.

 

Maar het leuke is, dat als u na een tijdje het houterige animatiefiguurtje op uw beeldscherm zat bent, u de pc uit kan zetten. Om de wandeling in ‘real life’ na te doen…

benzinepompbriljantlaan.jpg

Hoewel het filmpje niet voor de bioscoop bedoeld is, blijkt ‘virtueel’ sober te zijn en inderdaad fictief: de straten zijn leeg, de oliebollenkraam ontbreekt, appartementengebouw de Steenhouwer is al klaar, aan de oostzijde van het Rotsoord lijkt een ondoordringbare groene muur te staan. 

Als uw marionetfiguurtje de Diamantweg/Aquamarijnlaan bereikt, ziet hij aan de overkant links naast Café Engelenburgh een ‘Berlijnse Muur’ die de Julianaweg aan het zicht ontrekt (plaatje 2). Zou dat in het kader zijn van het komende Culturele Weekend (7 & 8 november) dat in het teken van ‘Berlijn-Utrecht’ staat? (Zie ook: http://www.culturelezondagen.nl/cz/do.php?a=show_visitor_sunday&s=51 )

Heeft u op uw computer * 1.6 Ghz CPU en Windows XP of Vista * 512MB(XP) 1GB(Vista) intern geheugen* Microsoft Internet Explorer 6 of 7* of Firefox 3 én* een grafische kaart met 64MB en 3D ondersteuning?? Bent u ook bereid de benodigde plugin te downloaden? Klik dan hier: http://virtueel.utrecht.nl/
Meer info: http://www.utrecht.nl/smartsite.dws?id=319362

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten