Dag van de Dialoog (3 november): ook in onze buurten

dagvandedrotsoord.jpgOok in 2009 wordt in Utrecht een Dag van de Dialoog georganiseerd: op dinsdag 3 november. Het is de bedoeling zoveel mogelijk verschillende Utrechters met elkaar en met de stad te verbinden door ontmoeting en gedachtenwisseling.

Dit jaar zullen in onze buurten op de volgende lokaties dialoogtafels staan waaraan met elkander gepraat kan worden:
Dierenweide Rotsoord (13.15 uur; Briljantlaan 101)
Wijkraad Zuid (09.00; ’t Goylaan 15)
Woonzorgcentrum Tolsteeg (10.30 uur; Saffierlaan 10)
W.G. van de Hulstschool ( 09.30 uur, Lingestraat 2a)

Na de succesvolle DvdD in 2008, waaraan ruim 300 mensen deelnamen, gaat Utrecht dit jaar aan de slag met het thema ’thuisvoelen’. Wanneer voelt u zich thuis? Wat is thuisvoelen eigenlijk? Hoe kunnen we er zelf voor zorgen dat we ons (meer) thuisvoelen? In een tijd waarin verschillende bevolkingsgroepen steeds meer tegenover elkaar lijken te komen staan, zijn  positieve krachten nodig.

"Veel mensen hebben behoefte om samen te komen en  te praten over hun eigen ervaringen in de stad of wijk", aldus de organisatie.  Daarom hebben de gemeente Utrecht, maatschappelijke organisaties en bedrijven uit Utrecht het initiatief genomen om de Dag van de Dialoog (DvdD) te organiseren. Tijdens de DvdD laten inwoners van deze stad zien wat zij willen bijdragen aan hun wijk en stad, door samen na te denken wat zij zelf kunnen doen om de binding te versterken.

Misschien gaan ook nog andere instanties, dan Nieuw Rotsoord en Portes (in De Barkel),  in onze wijk op 3 november aan de Dag van de Dialoog meedoen. Of wilt u desnoods in een andere wijk in gesprek gaan. (Raadpleeg dan de site: http://www.utrechtindialoog.nl/Deelnemers/)

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten