Vogelopvang (Rotsoord 24a) wint prijs (€ 3500) van de Rabobank

vogelopvangjancorastrid.jpgDe  vrijwilligers van de Stichting Vogelopvang Utrecht (Rotsoord 24a, tel: 030-2517255), die al jaren tevergeefs aankloppen bij verschillende overheden voor méér subsidie, hadden op dinsdag 13 oktober een succes te vieren. Ze wonnen een zeer welkome prijs van € 3500 van de Rabobank Utrecht.  De prijs werd uitgereikt in de Stadschouwburg.

De Vogelopvang heeft namelijk met prima resultaat meegedaan aan een wedstrijd van het ‘Rabo Dichtbijfonds’. (De Rabobank Utrecht trekt dit jaar ruim € 100.000,- extra uit voor steun aan lokale organisaties in haar werkgebied). Uiteindelijk verdiende De Vogelopvang de 4e prijs. 
‘Boerderij in de Kijker’, een project dat stadskinderen kennis laat maken met een boerderij, ging er met  de 1e prijs van € 10.000 vandoor

vogelopvang22.jpgvogel01.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Uit ruim 40 meedingende organisaties haalde de Vogelopvang met 11% van de (internet)stemmen de finaleronde met dit filmpje: http://www.zideo.nl/index.phpplayzideo=6b344b566e6c7071&zideo=6c5971596f673d3d
Zie over de financiële perikelen van de Vogelopvang trouwens ook dit filmpje van RTV-Utrecht van maart 2009: http://mediaplayer.rtvutrecht.nl/stream/6094c8f0.wmv

Rabobank Utrecht e.o. stelt dit jaar honderdduizend euro extra beschikbaar voor maatschappelijke projecten in het werkgebied van de bank. Organisaties zijn uitgenodigd hiervoor ideeën in te zenden met een filmpje via de website http://www.ikbenrabolid.nl/. Dit leverde 40 inzendingen op. Via internet is vervolgens meer dan 27.000 keer gestemd op deze filmpjes. De Utrechtse inzendingen met de meeste stemmen konden zich tijdens de ledenvergadering van Rabobank Utrecht e.o. presenteren. De honderden aanwezige leden bepaalden met een stemkastje hoe de geldprijzen werden verdeeld. De hoofdprijs van € 10.000 ging naar het gezamenlijke project van Boerderij in de Kijker en VoorleesExpress. De tweede prijs (€ 7.500) ging naar Scouting Salwega, de derde prijs (€ 5.000) naar Stichting Geschiedenis Teruggehaald, die zich inzet voor Alzheimerpatiënten, de vierde prijs (€ 3.500) naar de Utrechtse Vogelopvang en de vijfde prijs (€ 2.500) naar de Stichting Dalihaja.
Hier een filmpje van de prijsuitreiking: http://www.youtube.com/watch?v=pEwYO40Ixcw
Zie ook: http://ikbenrabolid.nl/Cooperatie/Initiatieven%20Utrecht.aspx en: http://ikbenrabolid.nl/cooperatie.aspx
 
Al ruim twintig jaar zorgen tal van vrijwilligers van de Stichting Vogelopvang Utrecht voor gewonde en zieke vogels. Elk jaar worden uit de hele regio zo’n 2500 vogels bij het vogelhospitaal aan het Rotsoord in Utrecht binnengebracht. Het gaat daarbij om wilde vogels, die vaak slachtoffer zijn geworden van het verkeer of bijvoorbeeld landbouwgif. Ongeveer twintig vrijwilligers, afkomstig uit de hele regio, werken in ploegendienst om de dieren te genezen en als ze helemaal beter zijn uit te zetten op een geschikte locatie. Dit alles gebeurt onder supervisie van een dierenarts en een beheerder. De stichting geeft verder voorlichting over inheemse vogels aan scholen en particulieren. Dit alles natuurlijk uit liefde voor de natuur en vogels in het bijzonder, maar ook in de volle overtuiging dat vogels een verrijking zijn van onze eigen leefomgeving. 
Zie: http://www.vogelopvangutrecht.nl/

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten