Aangepaste versie Luchtkwaliteitsplan gunstig voor ’t Goylaan en Hoograven?

rook_200.gifDe op vrijdag 9 oktober gepresenteerde aangepaste versie van het ‘Actieplan Luchtkwaliteit Utrecht (ALU)’ zou volgens B&W gunstiger uitpakken voor ’t Goylaan en omgeving. Want in deze gewijzigde versie staat:  "In de zuidelijke binnenstad wordt aan de luchtkwaliteitsnormen voldaan. Daarom is de eerder geplande knip op de Albatrosstraat geschrapt. Gevolg is dat het autoverkeer op de ’t Goylaan en de Socrateslaan veel minder toeneemt." 

 

goyln-bordje.jpg

De gemeenteraad is gevraagd om 3 december, na inspraakrondes, met het Actieplan Luchtkwaliteit Utrecht in te stemmen. Het plan is bedoeld om maatregelen te treffen "om in 2015 in heel Utrecht te voldoen aan de luchtkwaliteitsnormen, om de stad bereikbaar en leefbaar te houden".  B & W  stellen dat in het  aangepaste  versie "de inspraakreacties en de resultaten van een externe toets zijn meegenomen".  Maar volgens Wouter de Heus, op de site http://www.allesoverutrecht.nl/, zijn de  voornaamste aanpassingen "politieke keuzes nadat de VVD in april de plek van Groen Links innam in de coalitie".  

In het gewijzigde ALU is de felbekritiseerde verdeling van de binnenstad in vier zones niet meer opgenomen. De gemeente wil de komende 20 jaar 1,45 miljard euro in luchtkwaliteit investeren. Andere voorstellen in het vernieuwde plan zijn o.a.: diverse tramlijnen aanleggen op HOV-banen en een tunnel in Zuilen, waarvoor huizen zouden moeten wijken.

Een samenvatting van de gewijzigde ALU kunt u downloaden onderaan deze webpagina: http://www.utrechtbereikbaar.nl/nieuws/actieplan-luchtkwaliteit-met-aanpassingen-naar-gemeenteraad

Zie verder:
http://www.allesoverutrecht.nl/nieuwsutrecht/2009/oktober/Derde_ALU_Utrecht_weer_helemaal_tramstad_(2009-10-09).php
http://aanzetnet.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=123&Itemid=44
http://www2.utrecht.nl/smartsite.dws?id=12564&persberichtID=320498&type=pers
http://www.nrc.nl/binnenland/article2382299.ece/Stad_Utrecht_versobert_verkeersplan
http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/219184
http://www.ikhouvanhoograven.nl/

 

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten