Studentenbarakken Baden Powellweg naar Roemenië; openhaard-hout resteert

gratishout2.jpgDe tijdelijke studentenwoningen aan de Baden Powellweg (bij bejaardenwoonzorgcentrum Tolsteeg) zijn gedemonteerd en krijgen een derde leven in Roemenië. Daar worden de barakken gebruikt om deelnemers aan jeugdkampen onder te brengen. De houten woningen aan de Baden Powellweg, voormalige asielzoekerswoningen, waar buitenlandse studenten woonden, zijn voorzichtig uit elkaar gehaald. Wat er resteerde aan de Baden Powellweg is/was gratis hout voor de open haard.

Ook aan de Opaalweg (hoek Robijnlaan naast de busbaan naar Lunetten) staan nog even, inmiddels ontruimde, houten studentenbarakken, die ook gedemonteerd worden.
Hiermee voldoet de SSH (Stichting Studenten Huisvesting) aan de belofte aan omwonenden dat deze tijdelijke studentenhuisvesting hooguit vijf jaar zou blijven staan. .

De gedemonteerde gebouwen worden vervoerd naar de Roemeense streek Moldova, waar ze in gebruik worden genomen door de Zevende-dags Adventisten kerkgemeenschap. Het hele project wordt door leden van het kerkgenootschap gefinancierd en uitgevoerd.

 

 

opaalweg.jpgZo’n jaar of zes geleden leverden de plannen voor deze studentenwoningen emotionele taferelen op tijdens voorlichtingsbijeenkomsten voor buurtbewoners. Omwonenden waren ‘not amused’ dat hun uitzicht en ‘hun’ groenstrook, waarop zij hun hondjes uitlieten, zouden worden aangetast. Het argument van de SSH dat het ‘maar’ voor vijf jaar zou zijn wist een boze bewoonster van bejaardenhuis Tolsteeg toen niet te vermurwen. “Dan ben ik misschien al dood”, riep zij geëmotioneerd.

Overigens krijgen omwonenden na de sloop van de barakken aan de Baden Powellweg hun groenstrook  níet (helemaal) terug. Want ProRail zal op die plek een werkterrein inrichten in verband met de werkzaamheden voor de sporenverdubbeling en aanleg van een tram- of busbaan naar de Uithof.

Verder noordwestwaarts op de Baden Powellweg staat ook heel wat te gebeuren. Tegenover het politiebureau wordt immers het nieuwe trein- en overstapstation Vaartsche Rijn gebouwd (volgens planning gereed in 2014/2015). Dit station krijgt twee eilandperrons en twee zijperrons. Volgens gemeentelijke toekomstmuziek zal dit station, met wellicht een parkeergarage,  “als een poort het centrum verbinden met Rotsoord en Hoograven; voetgangers en fietsers kunnen bij de Westerkade en de Oosterkade onder het station door. Net als andere nieuwe stations krijgt station Vaartsche Rijn perronkappen met een geknikte vorm in aluminiumkleur met houten plafonds in een warme kleur…”

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten