Bewonersoverleg voor behoud en verbetering Buurthuis De Tol timmert aan de weg

schietclubdetol2.jpgEen groep actieve wijkbewoners ijvert voor het behoud van en nieuwe impulsen voor het buurthuis De Tol.

In De Tol (Jan van Arkelstraat 55) biedt Welzijnsorganisatie Portes (nog) diverse activiteiten aan: van step & shape en vrouwensoos tot biljarten. Verder gebruiken diverse andere instanties het gebouw: o.a. sociale raadslieden, maatschappelijk werk, zangkoor, schietclub, enz.

Wat wil de bewonersinitiatiefgroepen en wat zijn de huidige problemen? 

logo portes.gifVolgens al jaren bestaande gemeentelijke plannen wordt er na de sloop van het oude winkel/flatgebouw aan ’t Goylaan (t.o.v. het kersverse ‘Hart van Hoograven’) een nieuw wijkcentrum met diverse voorzieningen gebouwd. (In hoeverre dát plan te lijden krijgt onder de recent aangekondigde forse bezuinigingen in het welzijnswerk in Utrecht is trouwens nog de vraag). 
De bezorgde (Noord-) Hoogravense bewonersgroep vreest nu dat die nieuwbouwplannen eventueel ten koste kunnen gaan van de twee bestaande buurthuizen in de wijk: De Ravelijn aan de Hooft Graaflandstraat 2a én dus De Tol. Dat zou men heel zonde vinden en daarom luidt de actieleus: "De Tol en de Barkel moeten blijven voor de buurt!" Bovendien zou een nieuw Buurthuis aan ’t Goylaan (in 2011? 2012?) vervelend zijn voor de huidige gebruikers van De Tol die in de buurt wonen. Een schrikbeeld van verder moeten lopen met je rollator, en nog een drukke straat oversteken ook, doemt op..

"Op dit moment loopt Dienstencentrum de Barkel (buurthuis voor ouderen, Jan van Arkelstraat 59) zeer goed en de activiteiten worden druk bezocht en gewaardeerd", stelt de bewonersgroep. Echter: "In de Tol gebeurt volgens de initiatiefgroep veel  te weinig voor en door de wijkbewoners. Dat willen we graag veranderen. We kunnen uw ideeën en inzet zeer goed gebruiken om bruisende activiteiten te organiseren. Kom meepraten over de toekomst van ons buurthuis"

Wat loopt er niet goed in De Tol? "Als een bewoner iets wil organiseren komen ze in een ‘leeg’ gebouw. Geen welzijnsmedewerker die de bewoner opvangt, informatie geeft, ondersteunt en faciliteert. Portes krijgt te maken met bezuinigingen. Ze mogen geen cursussen meer organiseren. Er is verwarring of ze nog wel mogen ondersteunen of adviseren.Zo wordt Hoograven natuurlijk nooit een prachtwijk", aldus Patricia de Nijs van de initiatiefgroep

Wilt u een uitnodiging ontvangen voor de volgende vergadering van de bewoners initiatiefgroep op donderdagavond 29 oktober, of wilt u uw wensen en/of mogelijke inzet kenbaar maken: geef dan uw adresgegevens door via  wijksupport@gmail.com  of  Titus.s@hetnet.nl. Men kan ook bellen met Patricia de Nijs (06-14522963) of Titus Schlatmann (06-47442146).

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten