Aeroplay: levensgroot zilvergrijs speeltoestel geland op het Camminghaplantsoen

aeroplaycamminghaplantsoen.jpgKomt dat zien in het Camminghaplantsoen (t.o.v. de zuidkant van Moskee Essalam) in Hoograven. Vorig jaar ontwierpen drie kids van de Ariënsschool, Zakarija, Ceyhun en Mohammed, het speeltoestel Aeroplay (inderdaad: een vliegtuig) en wonnen de ontwerpwedstrijd Kinderdroom Hoograven.Vrijdag 2 oktober is het toestel, in aanwezigheid van kinderen van drie buurtscholen, in levensgroot formaat geland op het Camminghaplantsoen en werd het weldra in gebruik genomen door de jeugd. (zie, het begin van:dit filmpje)
Het design van het zilvergrijze object is niet aerodynamisch doch speeltechnisch praktisch en ontroerend ongekunsteld, In de holle cilinders onder de vleugels ziet men als het ware nog de toiletrolletjes van het schaalmodel.

 

prijsuitreikinghoograven.jpgDit project was een initiatief van woningcorporatie Mitros en studentenroeivereniging Orca om kinderen te laten meedenken over hun wijk Hoograven. Voor de ontwerpwedstrijd zijn de leerlingen van de Ariënsschool in 2008 aan de slag gegaan met de thema’s samenwerken, bewegen en ontmoeten in Hoograven. Hieruit onstond het idee om een speelobject te ontwerpen en dat ergens in de wijk een plek te geven. Mitros heeft het winnende ontwerp Aeroplay laten ontwikkelen tot een echt speeltoestel. De gemeente Utrecht zorgde voor de plaatsing.

Wijkwethouder Ingrid de Bondt en Karen Verdooren, directeur van Mitros Utrecht, verzorgden op 2 oktober (dit keer zonder de burgemeester die op bijgaande, oudere, foto staat) de onvermijdelijke openingshandelingen en speeches. (“Mitros doet méér dan het verhuren, bouwen en onderhouden van woningen. Ze wil de 31.000 huishoudens in haar woningen helpen om kansen te realiseren én zich inspannen voor leefbare buurten en wijken”.) Waarna het Utrechtse jeugdcircus Diedom een spectaculaire act deed en uiteindelijk de kinderchampagneflessen konden worden ontkurkt.

{youtube}-51XTKqQARI{/youtube}

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten