In Bokkie, Barkel, Bieb en aan de Briljantlaan viel het op 3 oktober in de smaak

 hoogravensmaak.jpgOp zaterdag 3 oktober bleek Hoograven (en Bokkenbuurt en Tolsteeg) inderdaad in de smaak vallen. De gelijknamige manifestatie in en om Buurthuis De Barkel/De Tol (Jan van Arkelstraat 55), Bibliotheek Hoograven (Smaragdplein 100), Buurthuis ’t Bokkie (Elandplein 25) én Dierenweide Nieuw Rotsoord (Briljantlaan 101) werd goed bezocht. Onder het motto’ “Proef van de wijk en ontmoet mede-wijkbewoners” bood “Hoograven valt in de smaak” een volledig gratis programma (11.00 tot 20.00 uur) voor jong & oud. De apotheose was een knus kampvuurtje dat op Nieuw Rotsoord de regenbuitjes dapper trotseerde. (Zie filmpje)

Eerder die zaterdag was er op de verschullende locaties van alles te doen. Bijvoorbeeld een trommelworkshop of samen koken. Er was een kinderprogramma met onder andere Romeinse kinderspelen en een optocht van kinderen verkleed als Romein.
Romeinen speelden een belangrijke rol op deze dag omdat de grensweg, de Limes, van het vroegere Romeinse Rijk precies door Hoograven liep. Er zijn plannen om deze grensweg in ere te herstellen. Op “Hoograven valt in de smaak” werden daar verhalen over verteld. Er was ook een demonstratie Romeins vechten. 

Verder traden o.a. op: de Iraaks-Koerdische muziekgroep Belan, die de voetjes van de vloer kreeg, kindertheater Kids4You, poppentheater Cassiopeia en improvisatietheater Ymprov. 

lizehaarman.jpgsmaakhoograven.jpgActieve buurtbewoners vertelden tijdens “Hoograven valt in de smaak” welke initiatieven ze hebben opgezet in de wijk en welke plannen ze hebben.

Op Nieuw Rotsoord werd het kookboek ‘Smakelijk Hoograven‘ gepresenteerd. Dit kookboek, 92 pagina’s full colour voor € 10,60, bevat recepten uit o.a. Suriname, Turkije, Marokko,Nederland, China, Iran, Irak, Frankrijk en de Antillen én interviews met bewoners en betrokkenen zoals: juf Els van de Ariënsschool, buurtvader Dahari, dominee Hans Harmsen, pastor Hans Koops, Willem Rijke van het, met opheffing bedreigde, Milieupunt Zuid, enz.

“Smakelijk Hoograven” is te koop bij o.a. de Readshop, Smaragdplein 224, Milieupunt Zuid/Dierenweide Nieuw Rotsoord, Bloemenshop Wout, WA Vultostraat en via http://www.puckpuckpuck.com/werk/boeken/43/utrechtse-kookboeken

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten