Toekomstmuziek: Station Vaartsche Rijn (klaar in 2015)

stationvaartserijnuo3.jpg vaartscherijnra2.jpg

Zie hier een Filmpje van de situatie van de locatie van het toekomstige Station Vaartsche Rijn (2015) , zoals het er in (april) 2009 nog uitzag. Hierbij ziet u impressies van hoe dit trein/tramstation er zo ongeveer uit gaat zien. Op de eerste foto: zoals straks te zien vanaf de Baden Powellweg: met rechts de (nieuwe) onderdoorgang naar de Oosterkade (alleen voor fietsers en voetgangers).
Links, aan de andere kant van de Vaartse Rijn bij de toegang naar de Westerkade, ontbreekt de huidige gele Jeremie(ophaal)brug  (uit 1912) over de Kruisvaart. Deze brug moet wijken vanwege de spoorverdubbeling hier en zal worden gedemonteerd.  Daarna krijgt de Jeremiebrug een plek over de door te trekken Leidse Rijn in het vernieuwde Centraal Stationsgebied (bij het huidige Westplein). Zie ook hier.

Jeremiebrug naar Westerkade wordt verplaatst naar Centraal SationsgebiedJeremiebrug1912Jeremiebrug1997Archief

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten