26 September: Bokkenbuurt was in beweging: powerrrr

rinda11.jpgReuring in de Bokkenbuurt op zaterdag 26 september!  Wethouder Rinda den Besten zou om 11.00 uur een sportieve dag (nee, nog beter: een ‘Gezondheidsfeest’ voor jong en oud onder het motto ‘Bokkenbuurt in Beweging’) openen. Een en ander; sport & spel, aerobic, gezondheidstesten, kookworkshop voor heilzame lekkere hapjes e.d., vonden plaats op het grasveld aan de Gazellestraat, op het Elandplein en in Buurthuis ’t Bokkie.

Rond een uur of 14.00 was de opkomst niet zó massaal dat over de hoofden heen gelopen kon worden. Maar de sfeer was gemoedelijk. Jong en oud pingpongde of was anderszins actief of zat lekker in het zonnetje op het Elandplein of voor de eigen deur, terwijl de spreekstalmeester van dienst ook enthousiast bleef. De gezonde hapjes waren lekker.

zangereskelly.jpgWeldra gaf  ‘de Nachtegaal van de Bokkenbuurt’, zangeres Kelly, een optreden met oud repertoire (“Brandend zand en nergens water..”) en nieuwe levensliederen, die ook buíten het buurtje te horen waren.
 
De dag werd georganiseerd door de GG&GD Utrecht en allerlei personen en organisaties, die het beste voor hebben met de fitheid en het welbehagen der Bokkenbuurters. En alles was gratis.Wie al moe wordt bij de gedachte aan sport bedenke zich dat beweging méér ‘power’ oplevert dan het energie kost. De initiatiefnemers menen bovendien dat “spelletjes doen ontspannend is en vrienden maakt” en dat gezond en lekker eten echt niet duur hoeft te zijn.
 
 
U kon swingen op lekkere muziek, een spel spelen met uw kind(eren) en meedoen aan een quiz om een (gezonde) prijs te winnen. Tevens was er theater en presenteerde een aantal (buurt)organisaties zich ter plekke. Wie door dit gezondheidsevenement de smaak te pakken kreeg, kan zich dus wellicht verder oriënteren op diverse activiteiten.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten