Marktkooplui Smaragdplein willen meer jongeren van hun aanbiedingen laten profiteren

marktkraam.jpgOp de markt is je gulden (€ 0,45) een daalder (€ 0,68) waard, zo luidt het aloude spreekwoord. Tel uit je winst, zo ook dus bij de omstreeks 50 kramen op de wekelijkse markt op het Smaragdplein, elke dinsdag tussen 09.00 en 15.00 uur , zou je zeggen. Echter: vooral jongeren schijnen dat tegenwoordig, ondanks de crisis, minder goed in de gaten te hebben…

Uit een item van RTV Utrecht (op 23 september) blijkt dat alle Utrechtse straatmarkten (10) het moeilijker hebben dan enkele jaren geleden. Vooral met de woensdag- en de vrijdagmarkt op het Vredenburg én de dinsdagmarkt in onze wijk gaat het minder. "De room is eraf".

bff78bb5_450.jpgOndanks dat het prima toeven, eten, drinken (o.a. op het vrij nieuwe koffieterrasje van Erik uit Schagen) en inkopen doen is, op deze echte, rijk gevarieerde volksmarkt op het Smaragdplein, zijn er een stuk of zes marktkooplui gestopt de laatste jaren, omdat ze er de kost niet meer konden verdienen. De volhouders en nieuwelingen hebben te kampen met daling van inkomsten.  

"De room is eraf" zegt Ruud, groenten en fruitverkoper t.o.v. de Plusmarkt, in het RTV Utrecht-filmpje: http://mediaplayer.rtvutrecht.nl/stream/e27aa8e1.wmv.) 
Ruuds collega in de kraam, schoonvader Willem van Ommeren, vindt dat hij qua omzet(verlies) nog steeds niet "mag mopperen’, maar ondervindt wel concurrentie van de aanbiedingen van de twee supermarkten op het plein. Van Ommeren, die zijn groenterestanten aan Dierenweide Nieuw Rotsoord schenkt, zou het wel toejuichen als ook de jongeren, die in grote getalen in de wijk komen wonen, de weg naar de markt weten te vinden.

De gemeente komt de marktmensen enigszins tegemoet door het marktgeld niet te verhogen en enkele regels te versoepelen.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten