Happening & Mysterie: kramen & geknetter

happeningveromoda.jpg

 Het Tolsteegplantsoen was zaterdag 12 september weer een mooie vrijmarkt/braderie-locatie van de jaarlijkse ‘Happening Hoograven’. Terwijl het najaarszonnetje doorbrak –cliché, maar wel fijn- en aan de overkant van het grasveld de IJsselzangers kweelden, schuifelden aan weerszijden van het plantsoen tientallen langs de kramen (met koopwaar, maar ook van instanties als Portes, Wijkbureau Zuid, de SP e.v.a.) De verslaggever zag dat het goed was, terwijl zijn knip snel lichter werd door aangeschafte boekjes, grammofoonplaten, e.d.. Aan de overkant van de Briljantlaan lonkte al de manifestatie ‘Rotsoord Mysterie’ dat tot in de kleine uurtjes zou duren..

 Eerder die dag was de parkeerruimte op het Smaragdplein de helft kleiner. Ook hier begon rond 10.00 uur de ‘Happening’, met o.a. artiesten, een mechanische stier en nóg meer marktkramen. Bij de Plusmarkt verkocht de jongste bediende doorzichtige broodtrommels.

Vanuit de kinderboerderij vertrokken die middag en avond, door acteurs opgeluisterde, beetje enge speurtochten en vleermuizenexcursies (‘Rotsoord Mysterie’). Er waren ’s avonds twee boottochtjes, via Oudegracht en Vaartsche Rijn, naar het terrein van de Harley Davidson Club Utreg; vanaf de Westerkade op de wal begeleid door knalhard knetterende clubleden. De ontvangst was tamelijk spookachtig. Tip: de sfeervolle, saloonachtige kroeg van de HDCU (Rotsoord 7) is elke zaterdag voor iederéén toegankelijk.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten