Straatfeest Verlengde Hoogravenseweg: jawel, de Romeinse weg!

jochiepatatstrfeestimg_0768kl[1].jpgOp zaterdag 22 augustus heeft het straatfeest aan de Verlengde Hoogravenseweg plaatsgevonden. De middag en avond stonden in het teken van “De Romeinen in Hoograven”.
 
Bij aankomst op het plein van de “Artibus” zag je al de vlaggen van de Limes wapperen. ’s Midddags werkten de buurtbewoners hard aan een mooie Romeinse straattekening onder begeleiding van een echte straattekenaar.
 
Het thema dit jaar was “De Romeinen in Hoograven”. Onder de feestlocatie heeft de Romeinse Limes, de grensweg van het Romeinse Rijk, gelopen. Aan het eind van de middag namen veel buurtbewoners plaats in een lokaal van Artibus om te luisteren naar archeoloog Herre Wynia. Herre vertelde op heel enthousiaste manier over de ontdekkingen van de Romeinse Limes in Utrecht en omstreken. Met behulp van een powerpoint-presentatie zagen de bewoners duidelijk hoe de archeologen te werk gaan en waar de Limes gelopen heeft. Na de presentatie werd de Romeinse Limes ook echt gezocht op de Julianaweg. Herre draaide met een boor in de grond en kwam uiteindelijk bij een laag met veel grind. Jawel, de Romeinse weg!

Tijdens de zoektocht naar de Romeinse weg op de Julianaweg nam Marin Zegers even het woord. Marin is werkzaam bij de Gemeente Utrecht en is sinds voorjaar 2009 als “limesintendant” actief voor een zichtbare en beleefbare “Limes” in Utrecht. Marin: ‘Dit straatfeest is eigenlijk de aftrap voor diverse activiteiten in de wijk over de “Limes”. De Verlengde Hoogravenseweg heeft de Romeinse primeur. Binnenkort houden wij dezelfde presentatie op het straatfeest van de Julianaweg. En de bedoeling is dat er nog veel limesactiviteiten volgen. Peter Spangers van de Historische Kring Tolsteeg-Hoograven wil graag met Marin een werkgroep vormen van bewoners Hoograven om na te denken en te praten over wat je met de “Limes” in de wijk kan doen. Mensen die geïnteresseerd zijn en/of meer willen weten kunnen contact opnemen via: info@hkth.nl.

Na deze interessante presentatie en zoektocht naar de “Limes” hebben de buurtbewoners nog genoten van een optreden van een band en een uitgebreide barbecue. Voor de kinderen was er een springkussen, een basketbal-spel en konden zij geschminkt worden.

Bekijk de impressie (-ook hieronder; klik evt op de vergrootglaasjes-) van de dag van Peter Sprangers van de Historische Kring.

0aLimesStraatfeest2009Wynia1

0aLimesStraatfeest2009Wynia2

 

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten