Grote lustrum-feestvreugde op Nieuw Rotsoord

Vlnr: schminkster, clownassistente en organisatrice van Vijf Jaar Nieuw Rotsoord-feest: Eva, Sara en Angelique JacobsMedewerkers van Dierenweide Nieuw Rotsoord en Milieupunt Zuid hadden het wekenlang voorbereid. Het resultaat mocht er zijn: een drukte van belang voor dolle pret voor jong & oud, heerlijke professioneel geshakete alcoholvrije cocktails, internationale lekkere hapjes, zang & dans, samba-, flamenco-, bossa nova-, tango- en Frans Bauer-muziek tijdens de vrolijke viering van het vijf-jarig bestaan van de dierenweide op zondag 30 augustus.

Enkele minuten voordat het entree-hek, waar elke bezoeker een bloemenslinger kreeg omgehangen, openging werd nog in allerijl een zeil over de, open bedoelde, partytent getrokken. Dit, omdat er een aantal spatten vielen, ter bescherming van de apparatuur van de entertainers. Weldra brak de zon letterlijk & figuurlijk toch weer door. Het feest mocht vanaf de eerste seconde geslaagd heten. Clown Noni (zonder schmink: Michel) kreeg tientallen kinderen in zijn ban met een balonnen-act  en ‘flauwe’ maar o zo leuke grapjes en liet het grut op en neer springen en polonaise lopen.

Een in fraaie gifgroene en zwarte outfit geklede samba-drumband swingde in twee sessies helemaal de pan uit met hun ritmische getrommel, waarbij opeens ook “Utreg m’n stadsie” weerklonk. De lekkere, meestal exotische, muziek hield de hele middag en begin van de avond niet meer op, want tussen de verschillende artiesten door was er steeds DJ Wim met recente hitklanken, nostalgische Hawaiiaanse toonkunst, mambo, salsa en wat al niet meer. Onderwijl kon je bij meisjes met rieten rokjes biertjes en wijntjes bestellen of je laten schminken. Ook wijkwethouder Inge de Bondt vondt het feest leuk genoeg om het te bezoeken.

Duo Tincho: Martijn Traas en Ezequiel Menalled

Er was een jazz-combootje met rustgevende bossa nova en een Tango Argentino-duo van internationale allure, Ezequiel Menalled, gitaar, en Martijn ‘Tincho’ Traas, bandoneon, trad zomaar op in een buurtkinderboerderij. Sommige kinderen gingen helemaal uit hun bol en bleven maar dansen bij de diverse acts. Dat was helemaal het geval bij de fraai gejurkte flamenco-danseressen ‘Majas’; meisjes trachtten hun sierlijke bewegingen te imiteren, terwijl jochies op de Spaanse klanken gingen breakdancen. Alleen de geiten en schapen in de wei deden wat ze elke dag doen: gras grazen.

Op http://www.nieuwrotsoord.nl/, klik op het blokje ‘Nieuws’, zijn enkele foto’s van het festijn te zien. En maar liefst 65 foto’s van het feest (fotograaf: Piet Verminnen) vindt u hier: http://picasaweb.google.nl/marijkereuvers/FeestNieuwRotsoord30Aug2009#

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten