Gemeenteraad gaat op 15 september naar Hoogravense plannen luisteren

st._jan_de_doperschool_2009.jpgEen delegatie van de gemeenteraad bezoekt op dinsdagavond 15 september Hoograven en Tolsteeg om naar Hoogravense plannen te luisteren. De avond begint in het Wijkbureau Zuid (’t Goylaan 125) met presentaties en gesprekken over de nieuwbouw van Gezondheidscentrum Hoograven, over een extra gymnastieklokaal en over de verbouwing van de Sint Jan de Doperschool. Na een fietstocht langs bewonersinitiatieven en de Rijnhuizenlaan krijgt de raad een presentatie over ‘Hoograven Invites You’ in de Pastoefabriek. De gemeenteraad streeft er naar tweemaal per jaar álle Utrechtse wijken met een bezoek te vereren.Voor het wijkbezoek kunnen bewoners ook zelf onderwerpen voorstellen die zij willen bespreken met de gemeenteraadsleden. Dit kan door een e-mail te sturen naar: zuid@utrecht.nl.

De avond begint met een presentatie en een gesprek over de plannen voor nieuwbouw van het Gezondheidscentrum Hoograven. Het Gezondheidscentrum wil in samenwerking met woningcorporatie Portaal een nieuw gezondheidscentrum bouwen bij Nieuw Plettenburgh aan de Rijnhuizenlaan. Dit in combinatie met een nieuw gymnastieklokaal en appartementen. Het nieuwe centrum moet onderdak gaan geven aan huisartsen, een apotheek, fysiotherapeuten en andere zorgaanbieders. De Hoogravense zorgverleners vragen aan de raadsleden zich sterk te maken voor deze nieuwe huisvesting. Een extra gymnastieklokaal is één van de grote wensen uit de wijk vanuit het Wijkactieplan ‘Hoograven in de lift’.

De Sint Jan de Doperschool maakt deel uit van één van de twee ‘brede scholen’ in Hoograven. De plannen voor de verbouwing van deze basisschool omvatten een nieuwe ontmoetingsruimte, buitenschoolse opvang, een ouderlokaal en een extra groepsruimte.

Met andere ogen naar Hoograven kijken, dat is het bijzondere van Hoograven Invites You. Samen met studenten van over de hele wereld hebben de internationaal bekende architecten Alfredo Brillembourg en Hubert Klumpner creatieve ideeën uitgewerkt voor en vanuit Hoograven. Hoograven Invites You is onderdeel van de biënnale Utrecht Manifest, voor Social Design.

Het wijkbezoek op 15 september begint om 19.15 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur. Het programma is:
19.15 uur  Ontvangst in Wijkbureau Zuid, ’t Goylaan 125
19.30 uur  Welkom en inventarisatie onderwerpen
19.45-20.15 uur  Presentaties
Circa 20.30 uur  Op de fiets naar Pastoe langs de Rijnhuizenlaan en bewonersinitiatieven
21.00 uur   Presentatie Hoograven Invites You, in de Pastoe Fabriek, Rotsoord 3
21.30 uur   Afsluiting met een drankje

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten