Vertraagd fietspad naar Lunetten open in 2010

Rioolgemaal in de zon"Helaas gaat het fietspad bij het nieuwe rioolgemaal (langs het spoor tussen Baden Powellweg, Bokkenbuurt en Lunetten) waarschijnlijk pas eind dit jaar weer open", zegt een woordvoerster van de Gemeente Utrecht. "Dit is afhankelijk van de werkzaamheden aan het riool. Eerst moeten onder het fietspad nog de nieuwe rioleringsbuizen worden aangelegd die het nieuwe rioolgemaal verbinden met het riool. Eind september wordt begonnen met de aanleg hiervan. Voor het plaatsen van de voor deze werkzaamheden benodigde damwand is een speciale machine nodig die deze wand de grond indrukt. Deze machine is pas eind september beschikbaar", aldus de gemeente. SP Utrecht trok onlangs aan de bel over "tijdrekken" en "fietsertje pesten" op dit traject.

Vanwege de aankomende spoorverdubbeling wordt het rioolgemaal aan de Baden Powellweg verplaatst naar de andere kant van de straat. Sinds midden juli is het kruispunt bij de Baden Powellweg weer toegankelijk voor autoverkeer. Eind dit jaar is het nieuwe rioolgemaal klaar om in gebruik genomen te worden.
Voor de verplaatsing van het rioolgemaal moesten de rioleringsbuizen onder het kruispunt worden verlegd. Helaas hebben deze werkzaamheden veel langer geduurd dan was verwacht door grote, onvoorziene problemen met het grondwater. Het bleek erg moeilijk om de bouwput droog te krijgen. Er staat op deze plek veel druk op het grondwater – mogelijk vanwege een oude rivierbedding. Vandaar dat de werkzaamheden bij het kruispunt zo lang hebben geduurd.

Graafmachine Rioolgemaal

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten