Rode Paardenkastanje legt het loodje

In Memoriam: Rode Paardenkastanje hoek Barnsteenlaan/SmaragdpleinAan de kop van de Topaaslaan, tegenover de Plusmarkt, lijkt dezer dagen de herfst al begonnen…  Op het grasveldje aldaar, plaatselijk ook bekend omdat een dame in rolstoel daar dagelijks haar kleine grappige hondjes laat rennen, ligt aan de voet van van een voorheen fraaie kastanjeboom reeds een dikke laag bruine bladeren. Als je omhoog kijkt zie je dat de boom zijn beste tijd gehad heeft..
Wie dit droeve tafereel zelf gade wil slaan moet (heel) snel zijn. Want deze zogenaamde Aesculus Carnea Briotii (Rode Paardenkastanje) lijdt aan vergevorderde ‘kastanjebloedingsziekte’ , waardoor de hele kroon van de boom  helaas morsdood is, zo meldt ons Martha Wolters van Wijkbureau Zuid. “Uit de kroon van de boom kunnen dode takken uitbreken en op het grasveld en trottoir vallen. De Rode Paardenkastanje is een gevaar voor zijn omgeving, en moet daarom zo spoedig mogelijk worden geveld”.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten